Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen BK cross duatlon meer in 2019, compensatie voor deelnemers Retie
Multisports

Geen BK cross duatlon meer in 2019, compensatie voor deelnemers Retie

Zondag werd het Belgisch kampioenschap cross duatlon in Retie afgelast door het stormweer, in overleg met brandweer, gemeente, hoofdscheidsrechter en organisatie. Ondertussen ontvingen we van Triatlon Vlaanderen een officieel schrijven waarin wordt bevestigd dat er geen alternatief komt dit jaar voor het BK cross duatlon én dat de atleten die niet konden deelnemen een compensatie mogen tegemoet zien. En dat het terecht was om de wedstrijd te annuleren, bewijst de foto boven dit artikel…

“Omwille van het stormweer werd afgelopen zondag code oranje uitgeroepen in sommige delen van het land. Dit was ook het geval voor de Provincie Antwerpen, waar in Retie het BK Crossduatlon gepland stond. 

Tim en Stefanie jaar langer kampioen

Gezien er geen toegang werd verleend tot de bossen door de lokale overheid, werd deze wedstrijd noodgedwongen afgelast. Gezien het grote aantal afgebroken takken en omgewaaide bomen op het parcours was dit de juiste beslissing,” luidt het bij Triatlon Vlaanderen.

“Sinds er bijgevolg in 2019 geen BK cross duatlon zal hebben plaatsgevonden, blijven volgens de Sportreglementen van de Belgische Triatlon en Duatlon Federatie Tim Van Hemel en Stefanie Adam de titel van BK Crossduatlon dragen tot met 31/12/2019. Na deze datum zal er geen Belgische Kampioen meer in deze discipline zijn tot de organisatie van een nieuw BK.” 

Korting op inschrijving volgend jaar

Hoewel het organisatieteam van Retie met het annuleren van het BK een paar duizend euro’s verlies lijdt, wil de organisatie wel tegemoet komen aan de atleten die zich aangemeld hadden. “De organisatie biedt alvast de getroffen deelnemers de kans om op hun wedstrijd van volgend jaar op zondag 08 maart 2020 deel te nemen met een korting op hun inschrijvingsgeld. Alle daglicenties die bij Triatlon Vlaanderen werden betaald door niet-gelicentieerde atleten zullen in de loop van deze week integraal worden terugbetaald,” aldus het officiele bericht van Triatlon Vlaanderen.