Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Leuven organiseert voor laatste keer halve triatlon: “Back to the roots…”
Tim Brydenbach wint de halve triatlon van Leuven in 2017
Nieuws

Leuven organiseert voor laatste keer halve triatlon: “Back to the roots…”

Een opvallende primeur uit Leuven: op 19 mei 2019 vindt de laatste editie van de halve triatlon van Leuven plaats. De organisatie gooit de handdoek nadat de wedstrijd de laatste jaren te kampen kreeg met steeds minder inschrijvingen. Maar gelukkig verdwijnt de triatlon van Leuven niet, het wordt een stadstriatlon met kortere afstanden.

“De laatste jaren daalden de deelnemersaantallen,” legt TDL-voorzitter en wedstrijdorganisator Ronny Huyvaert uit. “Vorig jaar hadden we iets meer dan 230 deelnemers en dat is te weinig om een stad als Leuven een hele dag voor stil te leggen. Reken daarbij de logistieke inspanningen om het zwemmen in Rotselaar door te laten gaan, iedereen zich te laten verplaatsen en de triatleten op een fietsparcours van Rotselaar naar Leuven te krijgen, dan wordt het moeilijk. Dit jaar wordt het effectief de laatste keer dat de halve triatlon doorgaat.”

Gelukkig zit de organisatie niet stil. Johan Roskams en Ronny Huyvaert hadden het met ons over de gouden jaren toen Leuven gastheer was voor de Superprestige triatlon, in combinatie met duatlon. We hebben er nog een aantal beklijvende Belgische kampioenschappen meegemaakt aan de Vaartkom. Diezelfde sfeer van toen willen Johan en Ronny opnieuw naar Leuven brengen.

“Stadstriatlon met kort zwemnummer”

“We willen er opnieuw een stadstriatlon van maken, met zwemmen in de Vaart. De waterkwaliteit zou daarvoor goed genoeg moeten zijn,” zeggen de twee TDL-bestuursleden. “We denken aan korte zwemnummers, zoals in Brugge en in Knokke-Heist. Vroeger hebben we vaak gedacht om meer Leuvense sporters aan te trekken, maar met zo’n lange afstand ligt de drempel meteen hoog. In een nieuw wedstrijdformaat, met een kort zwemnummer, moet het wel lukken om meer mensen uit eigen stad aan te trekken. We willen er echt een topwedstrijd van maken, maar eerst werken we nog met man en macht aan de halve triatlon van dit jaar op 19 mei,” aldus Ronny en Johan.

Als je er bij wil zijn in de allerlaatste halve triatlon van Leuven, dan kan je je nu inschrijven via de website van TDL Leuven.