Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische specialist A Bloc op bezoek bij Ceramic Speed HQ in Denemarken
Extra

Belgische specialist A Bloc op bezoek bij Ceramic Speed HQ in Denemarken

Tom Van De Keere en Rebecca Denys van A Bloc, de triatlon- en fiets-speciaalzaak en hersteller uit Beernem, trokken vorige week naar het hoofdkwartier van Ceramic Speed in Denemarken.

A Bloc is sinds 2019 partner van 3athlon.be en werd in oktober 2018 al bekend bij de deelnemers aan de Ironman Hawaii door de fietsherstellingen en de upgrades die Tom aanbracht bij de tijdritfietsen van de Belgische triatleten in Kona. Ook toen maakte hij al veel gebruik van de sets van Ceramic Speed. Toen ze als enige Belgische dealer de kans kregen om naar Denemarken te trekken, grepen ze die kans met twee handen aan om het hoofdkwartier van Ceramic Speed te bezoeken.

Helle Frederiksen

Bij Ceramic Speed ademen ze triatlon. Marketing verantwoordelijke Ben Powels is de echtgenoot van de Deense toptriatlete Helle Frederiksen, die nog een tijd deel uitmaakte van het Belgische pro triatlon team Uplace-BMC. Een paar keer per week testen ze zelf hun eigen materialen uit tijdens groepsritten met hun fietsteam.

Roots in inline skating

“Het is een hyperdynamisch bedrijf met een duidelijke visie en een grote passie voor het vak en de sport,” vertelt Rebecca na haar bezoek aan Ceramic Speed in Holstebro. Het concept van Ceramic Speed draait rond de ‘ceramic balls’ in de lagers en gek genoeg had het ontstaan ervan niks te maken met fietsen, maar wel met inline skating.

“De allereerste lager met ‘ceramic balls’ werd zo’n 15. jaar geleden ontwikkeld. Het idee ontstond uit de hobby van bedrijfsleider. Die brak het 24 uur record inline-skating met zijn geüpgrade skeelers,” legt Becky uit. “Zo’n tweetal jaar later introduceerde hij deze magic ‘ceramic balls’ in de wielersport. De keramische lagers draaien soepeler, er is lagere wrijvingsweerstand en ze blijven langer doorgaan.”

Productie proces van 70 dagen

“De keramische bal doorstaat een 70 dagen durend productie proces. Hierdoor worden alle elementen 100% gelijk verdeeld waardoor ook de egaliteit van de keramische bal maximaal is. Ceramic Speed heeft verschillende producten. De OPWS (oversized pulley wheel systems) zijn het best bekende product, vooral bij triatleten. Er zijn ook upgrades van wielen en brackets mogelijk. Verder zijn er ceramic coated kettingen op de markt.”

Tom en Rebecca van A-Bloc leerden de crew van Ceramic Speed kennen in Kona, waar Tom heel wat Belgische triatleten van een upgrade heeft voorzien. “We waren dan ook zeer benieuwd hoe de bedrijfsvoering in Denemarken eraan toe gaat. We durven met de hand op het hart zeggen dat wat je leest hen ook echt typeert. Dit bedrijf gaat voor topkwaliteit en wil zonder meer de beste op de markt zijn. ‘Winning/victory’ zijn meer dan hun baseline,” aldus Rebecca.

A Bloc op wedstrijden van Sportevents

Je kan altijd terecht bij A Bloc in Beernem, niet alleen voor advies en aankoop van Ceramic Speed onderdelen, maar ook voor een uitgebreid aanbod triatlonfietsen, zoals Ventum en Quintana Roo, en bike fittings. Bovendien ga je A Bloc regelmatig tegenkomen op de wedstrijden van Sport Events. Op alle triatlons en adventure races staat Tom in voor het onderhoud en herstel van de fietsen van de deelnemers…