Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten bij beste trailrunners in North-C Trail Koksijde
Start van de 21 km van de North C Trail met Charlene Ottevaere (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Multisports

Triatleten bij beste trailrunners in North-C Trail Koksijde

De North C-trail van Sportevents in Koksijde werd een heroïsche editie door de uitzonderlijke weersomstandigheden. De deelnemers aan de vier afstanden aan de Westkust kregen met een harde, barkoude wind te maken en een paar stevige hagelbuien. Op de verschillende podia kregen we redelijk wat tri- en duatleten, met Kristof Declerck als verdiende winnaar op de langste afstand: de 47 km.

Kristof Declerck wint 47 km

Kristof Declerck, vooral bekend uit de cross duatlons, pakte afgelopen jaren telkens de tweede plaats en was enorm tevreden met zijn overwinning. “Ik hoorde ze in mijn nek blazen van de vermoeidheid,” lachte Kristof. Mijn terreinkennis heeft me geholpen. Ik heb een versnelling geplaatst in de Romeinse vlakte, waar het er redelijk hard bij lag. De rest van de kopgroep moest daar lossen. Ik vond het toen wat te traag gaan. Tot 35 km ging het vlot, maar daarna kreeg ik het zelf toch ook moeilijk, zeker met de wind die in de slotfase constant op de kop stond,” aldus Kristof. Hij haalde het in 4u02’08 en had zes minuten voorsprong op Joris Beaumon en Julien Dambrune. Rosanne Teeuwen won bij de vrouwen in 5u15’14 en had ruime voorsprong op Marjan De Ruiter-Abma en Hilde Eggermont.

Spanning in de 31 km

Op de 31 km was het uitkijken naar Kevin Van Hoovels, Kris Henderieckx,Filiep Parein, Sven Lycke, Mike Verbeke, Francesco Degroote, Diede Maes en Bert Duyck. Maar het was Sven Van Londersele die de overwinning pakte in een snelle 2u22’32. Kevin Van Hoovels werd tweede voor Pieter Seys en Kris Henderieckx. Bij de vrouwen was Sofie Claus een klasse te sterk, maar triatlete Joke Battel werd knap tweede. Cindy Mignon werd derde voor triatleten Delphine Vandevenne en Kathleen Vanmarcke.

Topvrouwen op de 21 km

De 21 km kreeg een indrukwekkend deelnemersveld bij de vrouwen met specialistes Heidi Wouters, Lies Decroubele (de partner van Kris Coddens) en Murielle De Winter tegen Veerle Laurens en Charlene Ottevaere. Uiteindelijk kregen we een erg spannende strijd voor de overwinning. Daarin haalde Heidi Wouters het in een langgerekte spurt van Charlene Ottevaere, die haar eerste competitieoptreden maakte voor haar nieuwe club 3MD. Murielle De Winter werd derde, Lies Decroubele vierde en Veerle Laurens vijfde. Met Emelie Butseraen op zes en Charlotte Van De Velde op zeven kregen we nog twee duursporters over de streep. Bij de mannen werd het een derde en vierde plaats voor triatleten Wim Van De Wielle en Felix Bufkes. Zij lieten zich verrassen door een snelle Tim Calliauw en Daan Lagrou.

Kris Coddens derde op de 13 km

Tot slot was er nog de 13 km met Kris Coddens als grote favoriet, maar hij moest het afleggen tegen stratenloper Jonas Versteele en in de spurt om de tweede plaats tegen Martijn Hosten. Bij de vrouwen won Sanne Vanzavelberg voor Tiny Descrhijver en Ine Laridon.

De North C-trail kreeg ondanks de winderige omstandigheden meer dan duizend atleten aan de start, waaronder heel veel triatleten en duoatleten in voorbereiding op het nieuwe seizoen… Zo zagen we onder andere een sterke Christian Meuser, Jan Goddaer, Diedrik De Mulder, Gert Heemeryck en Carl Salomez…

Uitslagen North C Trail Koksijde 2019