Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kim Nulens 2de en 3MD-Belgen in top-10 in Run Bike Run Series in Hilversum
Start van de RBR Series 2019 met links Verleuyten en Lejeune van 3MD (foto: RBR Hilversum)
Duathlon

Kim Nulens 2de en 3MD-Belgen in top-10 in Run Bike Run Series in Hilversum

Het Belgische duatlon team 3MD-Veldeman uit Dendermonde mocht zondag op het podium in de teamrangischikking van de eerste manche van de Run Bike Run Series in Hilversum. Dat hadden ze te danken aan de top-10 plaatsen van Emmanuel Lejeune en Laurens Verluyten. Yennick Wolthuizen pakte de individuele winst. Bij de vrouwen stond er geen maat op Marije Pieterse-te Raa. Maar achter haar was onze Kim Nulens de beste van de rest.

Nederlands kampioene hardlopen

De seizoensopener in Hilversum was een sprintduatlon. Voormalig Nederlands kampioene hardlopen Marije Pieterse-te Raa haalde haar voordeel uit de aparte wedstrijdafstanden. In plaats van vijf kilometer lopen was de eerste run namelijk zeven kilometer. Daarin liep Marije al snel weg van de tegenstand. Ze legde de 7 km af in 23’54. Kim Nulens volgde samen met Marije Dankelman en Marrijtje Molenhuis al op meer dan een minuut.

De ploeg van RTC Brabant met Kim Nulens (foto: RBR Hilversum)

Kim Nulens alleen in achtervolging

Op de fiets kwam Kim Nulens alleen in de achtervolging te zitten op de Nederlandse topper, maar ze slaagde er tijdens de 20 km fietsen niet in om tijd terug te pakken. Ook in de laatste 2,5 km lopen bleef Marije Pieterse-te Raa vlot op kop. Ze won in 1u07’01. De tweede plaats ging naar Kim Nulens in 1u09’14. Bijna een minuut later kwam Willemijn Fute als derde binnen voor Marije Dankelman, Charlotte Dieteren, Claudia Striekwold en Deborah Wissink. Met de tweede plaats van Kim Nulens en de derde plaats van Willemijn Fute ging de ploegenzege naar RTC Brabant, het team waarvoor Kim uitkomt in de Nederlandse Run Bike Run Series.

CDTG Geel aan de start in Hilversum (foto: RBR Hilversum)

3MD en CTDG

Bij de mannen nemen er dit jaar twee Belgische ploegen deel aan de Run Bike Run Series. Naast CDTG Geel was ook 3MD-Veldeman Dendermonde van de partij. En die lieten zich meteen gelden. De Belgen waren niet bij machte om de Nederlanders van het podium te houden, maar met een sterke collectieve prestatie slaagden ze er wel in om 3MD naar de derde plaats in de ploegen-rangschikking te krijgen.

De ploeg van 3MD-Veldeman in Hilversum (foto: RBR Hilversum)

Belgen vroeg aan kop

Het begon nochtans goed voor de Belgen, met Emmanuel Lejeune voor 3MD en Giani Vanden Brouke voor CDTG die er in de eerste run vandoor gingen. De twee leiders hadden in de wissel 25 seconden voor op Stijn Jansen en 35 seconden voorsprong op een grote achtervolgende groep met daarin de grootste Nederlandse favorieten. Vooral de mannen van Hellas Utrecht slaagden er in om op de fiets op en over de twee koplopers te gaan. Yennick Wolthuizen liep uiteindelijk naar de zege in 58’05 en was vijf seconden sneller dan zijn ploegmaat Daan de Groot. Thijs Wiggers werd in 58’46 derde.

Emmanuel Lejeune aan de leiding (foto: RBR Hilversum)

3MD pakt brons

Emmanuel Lejeune was de beste Belg met een knappe vierde plaats in 59’34. Giani Van den Brouke werd zesde en Laurens Verluyten pakte de achtste plaats. De dagwinst ging naar topfavorieten Hellas Utrecht (28 punten) voor TC Twente (53 punten), maar 3MD gaf meteen zijn visitekaartje af met 76 punten en een derde plaats.

Uitslagen Run Bike Run Hilversum