Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jan Petralia wint internationale duatlon in Meaux
Jan Petralia op het podium in Meaux (foto: Jan Petralia)
Duathlon

Jan Petralia wint internationale duatlon in Meaux

De Belgische duatleet Jan Petralia heeft in Frankrijk zijn eerste seizoenszege geboekt in de internationale duatlon van Meaux. In een breed en vooral sterk startveld verraste ‘Jakke Petrol’ zichzelf. Door een val vorig jaar kon hij pas in januari weer beginnen lopen. Wazo De Rouck en Nicolas Tilman finishten ook in de top-10.

De duatleten van Les Tritons Meldois met centraal Jan Petralia (foto: Les Tritons Meldois)

Voor Jan Petralia was het een thuiswedstrijd want hij maakt in het Franse Grand Prix circuit al een tijdje deel uit van het Tritons Meldois team van Meaux. “We hebben een van de meest sfeervolle teams van de Franse competitie maar winnen is niet evident voor de Tritons Meldois. Dat we vandaag het volledige podium bezetten en de helft van de top-10 voor onze rekening namen, is dan ook een leuk seizoensbegin,” vertelt Jan.

https://www.facebook.com/DirectionsportsMeaux/videos/419594192164783/

“Ik had zelf niet verwacht dat ik hier zou winnen. Na mijn val in Ibiza heb ik tot half januari niet mogen lopen. Nadien ben ik met een start-to-run voorzichtig weer begonnen. Maar op de fiets ging het vandaag goed. Halfweg ben ik weg gereden van de andere Fransen in de kopgroep en eens ik een gat had, ben ik voorop gebleven en kon ik het ondanks alweer een valpartij houden in het lopen,” aldus Jakke Petrol.

In de eerste run liep Leo Starck als eerste naar de wisselzone met een vijftiental seconden voorsprong op onder andere Jan Petralia, Wazo De Rouck en Kevin Callebaut. Op de fiets werd Starck al snel ingelopen en kwam Petralia vooraan met een aantal andere Franse duatleten te zitten. Halfweg het fietsen demarreerde de Belgische duatleet. Aangezien het een non-drafting race was, bleef zijn voorsprong groeien.

Nicolas Tilman in actie in Meaux (foto: Jan Petralia)

Jan won de race in 57’37. Leo Starck werd zeven seconden later tweede en Kevin Callebout (ondanks zijn Belgisch klinkende naam, toch een Fransman) pakte de derde plaats in 58’00. De andere Belgen deden het ook uitstekend. Wazo De Rouck werd zesde (59’21) en Nicolas Tilman pakte de achtste plaats (1u00’08).

Uitslag Duathlon Meaux 2019