Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck: “Beste opener ooit, maar dacht zelf dat ik ging winnen”
Michi Weiss klopte eerder in 2019 nog Pieter Heemeryck in Campeche (foto: Ironman)
Nieuws

Pieter Heemeryck: “Beste opener ooit, maar dacht zelf dat ik ging winnen”

Zondag pakte triatleet Pieter Heemeryck een indrukwekkende tweede plaats in de 70.3 Ironman van Campeche, zijn eerste internationale triatlon van 2019. En hij was zelfs heel dichtbij de winst en dat besefte de Domo-Scott triatleet zelf ook. “Tijdens de halve marathon dacht ik zelf ook een tijd dat ik de wedstrijd ging winnen, maar Weiss versnelde op exact hetzelfde moment als ik zelf aan het versnellen was…”

“Verbrand, ondanks factor 50”

Het begon nochtans niet super voor Pieter. De start was op de middag en toen was het in het Mexicaanse Campeche al erg warm. “Ik durf er geen temperatuur op plakken, maar het was heet en de zon brandde goed,” vertelt Pieter ons vanuit zijn hotelkamer in Campeche. “Ik heb er een pijnlijke nacht met weinig slaap aan overgehouden. De helft van mijn rug is verbrand hoewel ik me toch met factor 50 had ingesmeerd. Bovendien ging het zwemmen niet echt goed. Halverwege heb ik echt veel last gehad van de wilde zee.”

“Weer wennen aan tijdritpositie”

Op de fiets mocht Pieter in het gezelschap van Hoffman en Van Lierde in achtervolging op Gonzalez, maar dat ging hem aanvankelijk niet zo goed af. “Het fietsen was in het begin nog wat moeizaam, maar naar het einde toe kwam ik er wel door. Nu, ik ben nog maar een week aan het trainen met de Scott Plasma tijdrit fiets, daar kan het ook aan gelegen hebben. Ik moest opnieuw wat wennen aan de positie voor mij rug. Maar ik heb gelukkig nu drie weken tot aan Challenge Salou om daaraan te werken,” legt Pieter uit.

“Aangemoedigd door Fre”

Het moment van de wedstrijd was toen Pieter voorbij ging aan Frederik Van Lierde in het lopen. “Het was wel mooi dat Frederik mij op dat moment nog even aangemoedigd heeft, al waren we allebei daar om dezelfde reden: een slot pakken voor het wereldkampioenschap 70.3 in Nice in september. Daarom heb ik het ook verstandig aangepakt en mijn eigen wedstrijd gedaan, geen enkele bevoorrading overgeslagen en gefocust op mijn eigen race.”

“Supertevreden met beste seizoensopener ooit”

Heemeryck wist dat een tweede plaats voldoende was voor Nice. Michi Weiss had zijn kwalificatie al op zak na winst in Cozumel en ook dichtste achtervolger Ben Hoffman was al gekwalificeerd voor Nice. “Toch dacht ik een hele tijd dat ik hier zou gaan winnen. Ik liep mooi in op Weiss, maar op het moment dat ik versnelde, begon ook hij juist te versnellen. Maar ik ben supertevreden met mijn tweede plaats. Dit is mijn beste seizoensopener ooit. En dat in de hitte… En als ik dan zie wie ik achter me laat, dan kan ik alleen maar tevreden zijn.”

“Trots op Domo-CEO Wim De Voeght”

Pieter en Frederik waren niet de enige Belgen in Campeche. Ook de CEO van Domo, een van de hoofdsponsors van Pieter, nam deel aan de 70.3 Ironman. Wim De Voeght, echtgenoot van onze Power Girl Liesbeth Leysen, werd 204de overall in 5u36’42 en negende in de M55 age group. “Wim was heel tevreden en ik ben ook trots op hem. Het is zijn eerste top-10 in zijn age group en dat als CEO van een groot bedrijf. Hij is mijn reisgezel terug naar België. Hopelijk lukt het overigens om op tijd onze terugvlucht te halen in Cancun, want ik moet nu wat langer blijven om op de ceremonie mijn slot voor Nice te claimen,” aldus Pieter.