Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Te veel zwemmen, fietsen en lopen? Slecht voor je libido!
Opvallend

Te veel zwemmen, fietsen en lopen? Slecht voor je libido!

Onze collega’s van 3athlon.nl stootten op een onderzoek van de Universiteit van North Carolina over de verhouding tussen intensieve trainingen en het mannelijke libido. Dat sporten goed is voor je libido, werd altijd als een soort vanzelfsprekendheid aangenomen. Meer sport zorgt voor meer testosteron en dus ‘meer zin’ om eens tussen de lakens te duiken. Volgens onderzoekers aan de Universiteit van North Carolina zit daar wel een grens aan: te veel sporten zou namelijk juist averechts werken.

Waar dat omslagpunt ligt – want wanneer sport je dan te veel? – wordt uit het onderzoek niet helemaal duidelijk. Wel bleek overduidelijk dat de 1100 respondenten die niet al te zwaar trainden, een hoger libido kregen, terwijl de sporters die zwaar en intensief trainden, hun libido juist zagen zakken.

Volgens de onderzoekers ligt dit aan de fysieke moeheid en inderdaad het lagere testosteronlevel na een intensieve workout. Een logisch gevolg is dan dat je minder zin hebt in seks. Vergeten jullie je partner niet in te lichten als je aan de vooravond van een zwaar trainingsblok staat?