Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck en Jonie Vanhoutte winnen Veloopzwem
Sander Heemeryck op het podium van de Veloopzwem 2019 (foto: Tim Van Hamme)
Nieuws

Sander Heemeryck en Jonie Vanhoutte winnen Veloopzwem

Sander Heemeryck heeft op een indrukwekkende manier de Veloopzwem in De Haan gewonnen. De jongere broer van Pieter is de laatste twee jaar steeds meer naam voor zichzelf aan het maken in de triatlonsport en begint 2019 met een klinkende zege. Hij was de enige van de achtervolgende groep die een achterstand van een minuut helemaal kon goedmaken in het lopen.

We hadden vrijdag al aangekondigd dat er een topveld aan de start zou staan in De Haan en dat werd in het zwemmen al bewezen. Acht atleten doken onder de zes minuten, met op kop Tuur Lemmens. Die zwom 5’11 en mocht in de namiddag als leider aan de 27 km fietsen beginnen. Remco Verbelen (5’38) volgde als tweede en dan een mooie groep met Joachim Wera (5’48), Brecht Van Vooren (5’49), Sven Vandenbroucke (5’51) en Tim Van Hamme (5’52).

Sterke wedstrijd van Sander Heemeryck

De zeven koplopers wisselden met een minuut voorsprong op de achtervolgers. In die tweede groep ontbond Sander Heemeryck (die met 6’24 zeer sterk gezwommen had) zijn duivels. Hij slaagde er als enige in om op en over de koplopers te gaan. Sander pakte de eerste Belgische triatlonzege van 2019 in een tijd van 1u13’48. Sven Vandenbroucke bekroonde een sterke wedstrijd met een knappe tweede plaats in 1u14’00. Tim Van Hamme pakte de derde plaats in 1u14’19. Ook Antonio Hernaert maakte nog een sprong van de achtervolgende groep en pakte de vierde plaats voor Tuur Lemmens.

Jonie Vanhoutte wint

Jonie Vanhoutte bovenaan het vrouwenpodium in De Haan (foto: Tim Van Hamme)

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jonie Vanhoutte. In het zwemmen ging Marie Luyckx met een snelle 6’24 aan de leiding maar zij zag een aantal andere sterke triatletes terugkomen. Jonie Vanhoutte bleek de snelste en haalde het in 1u28’30. Frauke Timmerman werd knap tweede in 1u29’01. Lies Vermont werd derde in 1u30’51. Ines Van Troyen werd vierde.

Uitslag Veloopzwem De Haan 2019