Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser beste Belg in ETU Cup Huelva
Start van de mannen in Huelva (foto: ETU)
Nieuws

Christophe De Keyser beste Belg in ETU Cup Huelva

Geen topresultaten bij de Belgen in de eerste triatlon over de olympische afstand van 2019 binnen de ETU European Cup. Peter Denteneer begon sterk maar had niet de loopbenen. Christophe De Keyser werd beste Belg op een 27ste plaats. De winst ging naar de Brit Barclay Izzard. Bij de vrouwen won Pauline Landron. Hanne De Vet was eerste Belgische op de 22ste plaats.

Hanne De Vet in achtervolgende groep

Hanne De Vet had een redelijk goed zwemnummer. Ze legde de 1500 meter af in 23’24 en volgde op net geen halve minuut van topzwemster Olivia Mathias. Ze miste net de kopgroep van tien, maar handhaafde zich in de achtervolgende groep en liep naar de 22ste plaats in 2u14’44. De winst ging naar de Francaise Pauline Landron in 2u06’09. Kiara Lenaertz verloor meer dan een minuut in het zwemmen en liep vanuit de achtergrond nog naar de 33ste plaats.

De Keyser beste Belg

Bij de mannen zette Mark Devay zoals vaak de snelste zwemtijd neer, maar ook Peter Denteneer deed het goed. Maar in het lopen kon hij de goeie vorm van in Namibië niet omzetten in een snelle tijd. Peter werd 32ste en kreeg nog twee Belgen voor zich: Christophe De Keyser op de 27ste plaats en Dries Matthys op 29. De winst ging naar de sterk lopende Brit Barclay Izzard. Die haalde het in 1u52’01 met meer dan twintig seconden voorsprong van Ignacio Gonzalez en Ben Dijkstra. Simon De Cuyper werd 40ste, Arnaud Mengal 42ste.

Uitslagen ETU Huelva 2019 mannen

Uitslagen ETU Huelva 2019 vrouwen