Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Erik-Simon Strijk klopt Arno Lambrecht in Roosendaal, Elise Scheerens wint
Elise Scheerens wint de zwemloop in Roosendaal (foto: Seppe Jogger)
Multisports

Erik-Simon Strijk klopt Arno Lambrecht in Roosendaal, Elise Scheerens wint

In de tweede zwemloop van het Frijters Zwemloop circuit 2019 werden de Belgische atleten bij de mannen deze keer op hun waarde geklopt in het lopen door triatleet Erik-Simon Strijk, al was het uiteindelijk nipt aan de finish. De Nederlander haalde het voor Arno Lambrecht. Bij de vrouwen was het wel raak. Elise Scheerens pakte de overwinning in Roosendaal.

Sterk loopnummer van Elise Scheerens

Elise Scheerens moest nochtans in de achtervolging op Lynn Lossie. De atlete uit Woensdrecht was de snelste zwemster in 14’55 op de 1.000 meter zwemmen. Elise tikte 23 seconden later aan. Maar de Mechelse triatlete had goeie loopbenen en liep het gat naar Lossie snel dicht. Uiteindelijk liep Elise zelfs meer dan een minuut sneller en pakte ze in 52’06 de overwinning. Exact twee minuten later kwam Lossie als tweede binnen. Ilona Rullens pakte de derde plaats.

Lambrecht opgejaagd door Strijk

Arno Lambrecht zette de snelste zwemtijd neer op de 1.000 meter. Na 12’23 kwam hij als eerste uit het zwembad, met twee seconden achter hem Ruben Marynissen. Erik-Simon Strijk volgde op 25 seconden maar de Nederlander begon aan een sterke 10 km lopen. Daarin jaagde hij Arno Lambrecht stevig op. Die kon de Nederlandse topper nog een tijdje achter zich houden maar in de laatste kilometer was Strijk te sterk. Erik-Simon won in 46’21. Veertien seconden later kwam Arno Lambrecht als tweede binnen. Ruben Marynissen pakte in 47’02 de derde plaats. Antwerpenaar Stijn Sabbe werd knap vierde.

Arno Lambrecht met achter zich Erik-Simon Strijk en Ruben Marynissen in 1 beeld (foto: Arno Lambrecht)

Op de korte afstand werd Jens Van Looveren verrassend geklopt door Sam Kraaijeveld. Brandon Groeneveld werd derde voor Belgen Senne Bes en Gunther Van Hasselt. Eva Cornelisse won bij de vrouwen.

Uitslagen zwemloop Roosendaal 2019