Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Expats in driekleuren
Extra

Expats in driekleuren

Je hoeft niet in België te wonen om onze driekleur te willen, kunnen en mogen verdedigen. Er zijn tal van voorbeelden in onze sport van expats die met fierheid als Belg uitkomen tijdens internationale evenementen. Eén van hen is Pauline De Groof, 15 jaar oud, met het gezin verhuisd naar de Verenigde Arabische Emiraten en tweede tijdens de WTS Abu Dhabi AG race dit jaar!

Geboren in 2004 te Abu Dhabi als dochter van expats verhuisden ze in 2005 terug naar België. In 2010 bood een nieuwe kans zich aan, waarna het gezin terug vertrok naar het zonnige Midden Oosten, waar ze vandaag nog steeds verblijven. “Twee jaar geleden ben ik met triatlon begonnen door vriendinnen die in het school triatlonteam zaten. Lopen deed ik op dat moment al vrij intensief en zwemmen was vooral een zomerbezigheid om de temperaturen te ontlopen,” licht Pauline toe.

Van solo naar coach

“Nu werk ik de meeste trainingen solo af, bijgestaan door een coach,” gaat Pauline verder. “Eenmaal per week werk ik een pistetraining af met een team en tweemaal per week volg ik triatlon specifieke zwemlessen, vooral omdat ik geen zwemachtergrond heb.” Over de temperaturen is Pauline enthousiast: “tijdens de winter hebben we temperaturen zoals de Belgische zomer, een 20°, ideaal om mee te fietsen met papa z’n fietsgroepje.”

Al Hudayriat Triathlon op dedicated circuit

Bakken in de zomer

“In de zomer wordt het hier te warm om na 7 uur nog buiten te trainen, mijn indoor sessies hebben dus een omgekeerde Belgische logica. Abu Dhabi stelt veel in het werk om de bevolking aan het bewegen te krijgen, dus de infrastructuur is best wel in orde. Zo zijn er twee volledig verkeersvrije, geasfalteerde tracks beschikbaar voor te fietsen en lopen. Deze tracks worden ook gebruikt voor wedstrijden, onderandere de Al Hudayriat triatlon.