Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleet stunt tegen atletiektopper in Dwars Door Dendermonde
Angelo Vandecasteele wint Dwars Door Dendermonde (foto: Gert Veldeman)
Multisports

Duatleet stunt tegen atletiektopper in Dwars Door Dendermonde

Duatleet Angelo Vandecasteele heeft zondag een stunt van formaat verwezenlijkt door de 10 km van Dwars Door Dendermonde te winnen voor Belgisch indoor-kampioen 1500 meter Ali Hamdi. Bij de vrouwen was triatlete Katrien Verstuyft de snelste, zij haalde het van ex-marathon en duatlon kampioene Veerle D’haese.

Verstuyft klopt D’haese

Dwars Door Dendermonde is een thuiswedstrijd voor de tri- en duatleten van 3MD Dendermonde. Bij de vrouwen startte Veerle D’haese in de zwarte Veldeman-Wcup uitrusting, maar het was Atriac-triatlete Katrien Verstuyft die het thuisfeestje kwam verstoren. De twee atletes liepen een hele tijd samen aan de leiding maar in de slotfase bleek Katrien de sterkste.

Katrien Verstuyft en Veerle D’haese samen aan de leiding (foto:3MD)

Katrien haalde het in 35’20. Veerle volgde op 25 seconden als tweede en won bij de F40. Julie Van De Vondel werd op ruime achterstand derde. Charlene Ottevaere streed een hele tijd tegen Julie voor het podium maar moest vrede nemen met de vierde plaats. Eline Desaunois maakte haar comeback met een knappe tiende plaats in 40’02.

Hamdi Ali tegen Vandecasteele

Bij de mannen waren alle ogen gericht op 1.500 meter topper Hamdi Ali. Die veroverde in Gent in februari nog de nationale titel indoor op die afstand en startte zondag als favoriet. Zijn 30’24 was echter niet voldoende voor de overwinning. Duatleet Angelo Vandecasteele, in volle voorbereiding op het WK duatlon in Pontevedra in april, had superbenen. De 3MD-atleet dook onder de 30 minuten en pakte in 29’38 een verdiende overwinning. Tommy Kinders werde in 30’32.

Toon klopt broer Stijn Veldeman

Verder in de top-20 kregen we nog heel wat 3MD-triatleten. Domien Bracke werd zesde, Wim Van De Wielle werd negende en Laurent Nobels tiende, voor Pamphiel Pareyn. Mika Vekemans werd 14de. Toon Veldeman klopte zijn broer Stijn met slechts vijf seconden. Toon werd 15de, Stijn 17de.

Uitslagen Dwars Door Dendermonde 2019