Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zomertijd brengt donkere pendelritten – Bioracer Tempest
Foto: 3athlon.be/Mario Vanacker
Extra

Zomertijd brengt donkere pendelritten – Bioracer Tempest

Het al dan niet afschaffen van zomer- en wintertijd is blijkbaar een onoverkomelijk struikelblok voor politici. Eens te meer zullen we na volgend weekend geconfronteerd worden met meer donkere ochtenden en (tijdelijk) frissere temperaturen. Tijdens donkere uurtjes is pendelen met de fiets niet de meest veilige bezigheid en tot voor kort waren de woorden veilig en stijlvol ook moeilijk te combineren. Bioracer brengt hier verandering in met zijn Tempest lijn.

Wij zijn de gelukkige ontvanger van een pakket bovenkledij van deze lijn en het moet gezegd worden: verzorgd is het wel. Met de Spitfire Tempest winterjack, de Spitfire Tempest bibtight, de Tempest overschoenen en de Tempest handschoenen zijn we klaar om het meest natte, koude en donkere weer te trotseren.

Foto: 3athlon.be/Mario Vanacker

Moduleerbaar jack

Het meest prominent aanwezig is de Spitfire Tempest winterjack, niet enkel door zijn design, maar ook door de gedetailleerde afwerking. De subtiele camo-print en niet hyperstrakke fit zorgt er voor dat je deze vest niet enkel op de fiets kan dragen, maar ook als back-up regenjas (zonder kap). De vest is immers voorzien van een rubberen kontflap die je volledig kan wegwerken door middel van een magneetsysteem.

Eén van de drie achterzakken is voorzien van een doorsteek om je koptelefoon door te verbinden. Wanneer het té regenachtig is heeft de vest ook een binnenzak met diezelfde optie. Niet dat we fietsen met oortjes promoten, maar de opties zijn er wel. En qua veiligheid? De vest heeft ingewerkte fluorescerende panelen op de schouders en achterflap, wanneer er geen direct licht op schijnt loop je er dus ook niet als een kerstboom bij.

Foto: 3athlon.be/Mario Vanacker

Ohja. De vest is ook meer waterdicht dan elke regenvest die we tot nu toe versleten hebben. Na een MTB sessie konden we onszelf ook een onderhoud geven met de tuinslang zonder dat er ook maar één druppel doorgelaten werd.

Isolerende broek

In tegenstelling tot de vest is de broek niet waterdicht. Wel zijn de isolerende eigenschappen van zodanige aard dat, zelfs nat, koude spieren verleden tijd zijn.

De broek is voorzien van de door Bioracer ontworpen SmoothVapor padding, waardoor schuurplekken virtueel onmogelijk gemaakt zijn. Ook maakt dat het volume van de padding kleiner wordt door de Vapor technologie, waardoor je minder dat pampereffect krijgt wanneer je in je fietsbroek rondloopt.

Net als de vest heeft ook de broek geïntegreerde fluorescerende panelen, strategisch ingewerkt op de kuiten, recht in het zicht van achteropkomende wagens.

Foto: 3athlon.be/Mario Vanacker

Passende hand- en overschoen

Tot slot is het verleden tijd voor flapperende overschoenen en skihandschoenen op de fiets. De Tempest lijn brengt ook deze uit in de waterafstotende en winddichte uitvoering.

De overschoenen zitten strak en zijn niet voorzien van verstevigingen. Af te raden voor MTB sessies, maar ze geven wel de look van aero-overschoenen te zijn. De schenen en de hielen zijn eveneens afgewerkt in fluorescerend materiaal.

Foto: 3athlon.be/Mario Vanacker

Lang en strak zijn ook de handschoenen. Door de lange pols kan je ze zonder probleem onder de vest wegsteken, zonder risico te lopen dat de ontblote polsen bevriezen. Langs de pinken, bij ieder anatomisch correct hand langs de buitenkant dus, zijn ook fluorescerende vlakken ingewerkt.

Foto: 3athlon.be/Mario Vanacker

Een minpuntje over de handschoenen? De vingertoppen zijn niet voorzien van geleidend materiaal, waardoor het bedienen van touchscreens onmogelijk wordt. Meer zelfs, de hechting tussen de verstevigde handpalm en de Tempest hand- en vingerrug is nogal bruut. Misschien een design feature, maar voor ons gaf dit bij momenten moeilijkheden om de soms kleine toetsen op een fietscomputer te manipuleren.

Tempest?

Buiten een weersfenomeen is Tempest één van de vele technologische innovaties die Bioracer doorgevoerd heeft op het vlak van wielerkledij. Dit is wat ze er zelf over te zeggen hebben: “Tempest is a thermal material for winter jerseys en leggings and has a breathable, brushed layer of microfiber and an out layer that protects the body from cold. […] Because it is woven in, rather than a coating applied on top, these features are permanent, even after repeated use and washing.”