Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck: “Wil eerst Championship winnen en dan ticket voor Kona 2020”
Pieter Heemeryck en het Domo-Scott team 2019 (foto: Scott Benelux)
Nieuws

Pieter Heemeryck: “Wil eerst Championship winnen en dan ticket voor Kona 2020”

Pieter Heemeryck nam woensdag geen blad voor de mond tijdens de ploegvoorstelling van zijn Domo-Scott team en presenteerde met veel ambitie zijn programma van 2019, met The Championship, het WK 70.3 in Nice en zijn eerste volledige Ironman, in Cozumel…

Het hoge woord is er uit. Pieter gaat de stap maken naar de volledige afstand. “Het nieuwe doel heet ‘Chasing Kona 2020’ en de eerste stap daarnaar is in november 2019 de Ironman Cozumel,” vertelt Pieter. “Samen met mijn trainer hebben we voor Cozumel gekozen omdat die wedstrijd optimaal in mijn kalender past. Want eerst wil ik me dit seizoen focussen op The Championship in Samorin en het WK 70.3 in Nice, twee wedstrijden waarin ik verwacht om te scoren.”

“Ik ga om te winnen”

In The Championship, het officieuze WK van Challenge over de halve afstand, deed Pieter het in 2018 al uitstekend. “Het verschil met het podium was niet groot. In ideale omstandigheden moet het dit jaar lukken. Lionel Sanders doet in 2019 niet mee, wat Sebastian Kienle niet zo leuk vindt. Maar ik wil graag de rol van Sanders overnemen. Ik ga namelijk naar Samorin om te winnen.”

“Dat heb ik ondertussen geleerd vanuit het werken met een mental coach. Als je er niet in gelooft, dan lukt het ook niet. En dus heb ik de knop omgedraaid en durf ik nu zeggen dat ik ga voor de winst. Ook in september het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in Nice wil ik een gooi doen naar winst. Op zich is dat een parcours dat me moet liggen.”

Debuut in Cozumel

Als die twee doelen achter de rug zijn, begint het echte ‘Chasing Kona 2020’ project. In november 2019 maakt Pieter zijn debuut op de volledige afstand in Cozumel. “Met de nieuwe kwalificatieregels van Ironman wordt het voor een triatleet als ikzelf moeilijker om me te plaatsen. In de vroegere KPR had ik met mijn goede prestaties op de halve afstand al bijna genoeg punten om naar Kona te geraken. Maar nu wordt het dus een doel om meteen in Cozumel een slot te veroveren voor Hawaii.”

“Dat was ook de reden waarom ik mijn seizoen begonnen ben met de 70.3 Ironman in Campeche, om al eens te wennen aan de warme omstandigheden in Mexico. En dat is me goed bevallen. Ik ben ondertussen met dank aan sponsoren Domo, Scott, Sportoase, Skinfit en Delen Private Bank full-time prof geworden. Maar ik ben graag thuis en ben dus nog niet op stage geweest. Dat betekende dat ik in Mexico van de frisse Belgische temperatuur meteen in de hitte terecht kwam. Maar dat viel absoluut mee.”

“Ik had graag Weiss geklopt”

Pieter komt ook nog even terug op Campeche. “Ik ben er best trots op dat ik Ben Hoffman en Frederik Van Lierde klopte en dat ik recordhouder Matt Hanson ruim voor bleef. Ik wist dat Weiss al een slot had en dat de tweede plaats voldoende zou zijn voor kwalificatie voor Nice. Maar toen ik Weiss zag lopen, wou ik hem ook kloppen, zeker gezien zijn dopingverleden.”

Wie Pieter Heemeryck in eigen land aan het werk wil zien, moet in juni naar de Challenge Geraardsbergen trekken, waar hij topfavoriet is voor de Belgische titel halve triatlon.