Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn: “Tot en met EK Powerman focus op duatlon, daarna twee Ironman races”
Till Schramm, Daan De Groot, Patrick Thevis en Seppe Odeyn bij Powerman Alsdorf (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Seppe Odeyn: “Tot en met EK Powerman focus op duatlon, daarna twee Ironman races”

Seppe Odeyn bevestigde tijdens de persvoorstelling van de Powerman duatlon van Alsdorf dat hij in de eerste helft van het seizoen de focus op duatlon legt. “Die Europese titel ontbreekt nog op mijn palmares, dus daar wil ik dit jaar werk van maken. De mix van de twee sporten werkt niet, dus leg ik tot en met het EK de focus op duatlon en daarna volgen twee Ironman races…”

50 Belgische duatleten aan de start

Ver moesten we niet rijden donderdag. Zowel vanuit het 3athlon.be hoofdkwartier als voor Seppe vanuit Herent was het een uur en een kwartier rijden naar het Duitse stadje in de rand van Aachen. Organisator Patrick Thevis is dan ook tevreden met de komst van Seppe Odeyn, en Jan Petralia. “In totaal zijn er al een vijftigtal Belgische duatleten ingeschreven voor Powerman Alsdorf,” aldus Thevis, die aan het einde van de persconferentie bevestigde dat Alsdorf een stevige kandidaat is om in 2020 het Europees kampioenschap Powerman te organiseren.

Voor Seppe Odeyn valt de timing van Powerman Alsdorf perfect. Het is twee weken voor het Belgisch kampioenschap long distance in Geluwe en in aanloop naar het EK in Viborg wordt het een mooie eerste test. “Vorig jaar was het nog geen 10-60-10 en viel de wedstrijd samen met de Ironman Texas. Maar het is vlakbij en ik krijg hele goede signalen van de organisatie, dus wou ik er dit jaar zeker bij zijn.”

“Ik denk dat het water in België nog wat te koud is om te zwemmen en dan is duatlon een heel goed alternatief, zeker om een eerste wedstrijdprikkel te doen, ook voor mensen die iets later een eerste triatlon hebben gepland. En het is vlakbij de Belgische grens.”

“Kaarten meteen op tafel tegen Jan Petralia”

Voor Seppe zelf wordt het de eerste confrontatie van het seizoen met Jan Petralia, die andere favoriet voor de Belgische titel. “Ja, het is de eerste keer de kaarten op tafel voor ons,” lacht Seppe. “En dan heb ik nog twee weken om in paniek nog wat bij te werken of van tactiek te veranderen. Nee, het is ideaal zo twee weken voor het BK om die afstand weer in de benen te krijgen en de concurrentie in te schatten.”

Seppe Odeyn naast organisator Patrick Thevis in Alsdorf (foto: 3athlon.be)

“Beter gepland, even focus op duatlon”

Seppe won vorig weekend de Powerman Griekenland. De focus ligt voorlopig even op duatlon. “Ik heb het dit jaar wat meer gepland. Ik vertrek volgende week wel naar Salou om daar de Challenge triatlon mee te doen, maar dat is eerder een trainingsweek waarbij ik de wedstrijd meepik. En dan is het in voorbereiding dat ik de duatlons doe en het is lastig om de twee sporten te combineren. Dus tot en met het EK is het duatlon en daarna volgen twee Ironmans.”

“Parcourskennis opdoen voor EK 2020”

De kans is groot dat Alsdorf volgend jaar de Europese kampioenschappen Powerman organiseert. “Parcourskennis opdoen is inderdaad een belangrijke. Ik heb nog altijd geen Europese titel, dus ik blijf dat nog altijd nastreven. En dan is het interessant om het parcours te kennen als het hier volgend jaar EK zou worden.”

“Voor tweede keer papa”

Met de winst in Griekenland toonde Seppe dat de conditie alvast goed is, ondanks de geboorte vier weken geleden van zijn tweede kindje. “Het was wel okee, al had ik er wel wat schrik voor. In mijn eerste wedstrijd is het altijd afwachten hoe ik de Hel van Kasterlee verteerd heb. En ondertussen is Vik, mijn pasgeboren zoontje, er bij gekomen. Vier weken later een overwinning pakken, is toch wel een bewijs dat het allemaal wel goed zit.”

IM Lanzarote en Cork

“Ik heb ook het gevoel dat het zwemmen wel goed gaat, maar dat ga ik dus later dit seizoen laten zien. Ik doe de Ironman Lanzarote en nadien de Ironman Ierland in Cork,” aldus Seppe.

De Powerman Alsdorf vindt dit jaar op zondag 14 april plaats. De elites starten om 8u20. Meer info vind je op de powerman-alsdorf.de website.