Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Multitasken met de kids op de rollen – de Pain Cave van Wouter Monchy
Pain Cave

Multitasken met de kids op de rollen – de Pain Cave van Wouter Monchy

We blijven in Oost-Vlaanderen en begeven ons naar Wichelen waar we de Pain Cave van een van de grotere namen op de lange afstand mogen bezichtigen. Bij Wouter Monchy draait het om functionaliteit en multitasking, begrijpelijk wanneer je trainen, werken en een gezin dient te combineren.

Strijkplank adept

Net als Jeffrey Sanders en Jurgen Krupp is Wouter een aanhanger van de strijkplank als trainingsequipment. Het is dus ook via deze setup dat hij tijdens de winter onze Zwift rides heeft aangevat. “Onder het motto ‘sportkledij dient niet gestreken te worden’ hebben we de strijkplank opgewaardeerd met een groot dienblad en twee handvijzen,” grapt Wouter.

Deze zelfgemaakte standing desk is meer dan een luxe toevoeging. “Tijdsgebrek is mijn grootste uitdaging,” licht Wouter toe. “Ik moet creatief omspringen met het inplannen van trainingen, de website, rapporten en lesvoorbereidingen. Daarom doe ik zoveel mogelijk op de fiets.” Gelukkig is Wouter geen al te grote zweter, om de levensduur van de pc toch een beetje te garanderen.

Stamp met je voeten op de grond – of de pedalen

“In het weekend is samen met de jongens trainingen een vast gegeven, gegarandeerd ontgoocheling wanneer ik toch buiten ga fietsen.” Om ook de kinderen in het zadel te hijsen heeft Wouter zijn RedCord installatie uitgebreid met een schommel.

Trainen met kinderen in de buurt heeft wel zo zijn impact op alles wat daarrond draait. “Op de rollen is het meestal Piet Piraat of Kabouter Plop die door de speakers blaast, wanneer ik dan toch alleen ben is het even naar het andere uiterste, (black) metal.” Maar het gaat verder: “voeding tijdens mijn training bestaat vooral uit winegums, maar de meeste dien ik toch uit te delen.” Wat een vader lijden kan.

Set-up van Wouter:

Pain CaveGarage
Smart Trainer/RollenWahoo Kickr
FietsCube c:68
Verkoeling1 ventilator
NutritionWinegums en water
LuisterenPiet Piraat en Kabouter Plop
Black Metal
’t Hof van Commerce en Guido Belcanto
KijkenWebsite, rapporten, evaluatieverslagen en
lesvoorbereidingen
Training GameZwift
SeizoenTijdens de winter alles indoor.
Tijdens de zomer bij slecht weer of voor
specifieke sessies.
ExtraStandaard één dag per week indoor

Het einde van een tijdperk

Dit was de laatste aflevering van de Pain Cave voor dit seizoen. Halverwege volgende week laten we nog een aantal exemplaren de revue passeren die niet aan bod zijn gekomen. Niet getreurd, deze rubriek wordt enkel vervangen omdat het weer aan het keren is en we de lente voelen kriebelen voor een outdoor project. Meer info volgende zaterdag!

Om de pain caves op de kaart te zien, zoom je in door te scrollen. Op de oranje gekleurde steden kan je dan doorklikken naar de pain caves…

Eerdere afleveringen

Recovery on point – de Pain Cave van Pascal Trouvé

Carte blanche van vrouwlief – de Pain Cave van Lukas Bosmans

Echte ‘Ironmen’ of gewoon nieuwe mannen? – De Pain Caves van Jeffrey en Jurgen