Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur wint halve triatlon Torre Del Mar in de regen en de wind
Alexandra Tondeur wint de Triatlon van Torre Del Mar (foto: Amandine Gilson)
Nieuws

Alexandra Tondeur wint halve triatlon Torre Del Mar in de regen en de wind

De Belgische triatlete Alexandra Tondeur is het 2019 seizoen sterk begonnen met meteen een overwinning in haar eerste triatlon van het jaar. Alexandra was in slechte weersomstandigheden een klasse te sterk in de halve triatlon van Torre Del Mar.

Torre Del Mar ligt aan de Costa del Sol bij Malaga en normaal verwacht je dan een stralende zon en temperaturen rond 20°. Niks van dat zondagochtend. Het was guur, koud en nat, met stevige golven in het zwemonderdeel, dat tot 1 ronde van 950 meter ingekort werd.

Ruw zwemonderdeel voor Alexandra Tondeur (foto: Amandine Gilson)

Ondanks die omstandigheden kwam Alexandra als eerste uit het water om als leidster aan het ingekorte fietsonderdeel te beginnen. Door de weersomstandigheden werd het gevaarlijkste gedeelte uit het parcours geschrapt.

| Triathlon de Torre Del Mar |La natation, dantesque, est terminée. Alex part en tête, avec Bueno Perez, l'autre internationale.

Geplaatst door Alexandra Tondeur Pro Triathlete op Zaterdag 30 maart 2019

In de vier ronden fietsen bouwde Tondeur haar voorsprong van 1 minuut steeds verder uit naar een comfortabel verschil van zes minuten. In de afsluitende 21 km lopen bleef ze vlot aan de leiding. Alexandra won de halve triatlon in 3u29’19 en werd derde overall. Bueno Perez werd op meer dan zes minuten tweede.

| Triathlon de Torre Del Mar |Bref, Alex a gagné. Elle comptait plus de six minutes d'avance sur la deuxième. Grosse performance ! Retour en interview des qu'elle s'est réchauffée 😁

Geplaatst door Alexandra Tondeur Pro Triathlete op Zondag 31 maart 2019

Alexandra was tevreden dat ze een moeilijke wedstrijd tot een goed einde bracht. “Ik had een goed zwemnummer, ondanks het ruwe water. Op de fiets viel het aanvankelijk tegen. De eerste twee ronden vond ik mijn ritme niet en de benen draaiden niet vlot rond.”

Alexandra Tondeur goed ingepakt tijdens het fietsen (foto: Amandine Gilson)

“In de tweede helft van het fietsen ging het een stuk beter en draaide ik een ‘negative split’. In het lopen was het bijzonder moeilijk, het was erg nat en ik moest constant op zoek naar grip.Maar voila, de job zit er op voor vandaag en we hebben dat goed gedaan,” aldus Alex.

| Triathlon de Torre Del Mar |L'interview de la gagnante !

Geplaatst door Alexandra Tondeur Pro Triathlete op Zondag 31 maart 2019
Alexandra Tondeur loopt naar de winst (foto: Amandine Gilson)