Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Javier Gomez vijfde in World Cup New Plymouth, Noah Servais 24ste
Javier Gomez feliciteert Luke Willian in New Plymouth (foto: ITU/Jo Caird)
Nieuws

Javier Gomez vijfde in World Cup New Plymouth, Noah Servais 24ste

Javier Gomez heeft bij zijn terugkeer in het ITU World Cup circuit meteen een vijfde plaats behaald in de sprint-triatlon van New Plymouth. “Ik ben blij met het resultaat, want het is nog vroeg op het seizoen voor mij,” reageerde Javier. Luke Willian won de wedstrijd, onze landgenoot Noah Servais werd knap 24ste.

Gomez volgde na het zwemmen aan het staartje van een grote groep waarvan Richard Varga alweer de snelste was. De Slovaak ging er op de fiets meteen stevig tegenaan met drie andere triatleten, maar ze werden al snel teruggepakt door de groep met Gomez. De meervoudige wereldkampioen ging zelf nog in de aanval op het pittige Nieuw-Zeelandse fietsparcours maar hij kreeg geen vrijheid.

Willian valt aan in slotronde

In een supersnelle 5 km lopen ontstond een kopgroep van vijf, met Willian, Nieschlag, Wilde, Ward en Gomez. In de slotronde plaatste Luke Willian een definitieve demarrage en de Australiër liep in 56’05 als winnaar over de streep. De Duitser Justus Nieschlag pakte zes seconden later in de spurt tegen thuisatleet Sam Ward de tweede plaats. Hayden Wilde werd vierde en Javier Gomez vijfde in 56’18.

Luke Willian op het podium in New Plymouth (foto: ITU/Jo Caird)

Gomez: “Goeie wedstrijdervaring”

Gomez was best tevreden met het resulaat. “Het was leuk,” vertelde Javier. “Het was een erg goed parcours, zeker op de fiets. Ik heb er echt van genoten. Maar ik maakte een paar foutjes. Ik ging te ver in T2 en moest terugkeren naar mijn plaats om mijn fiets te stallen. Dat kostte een aantal seconden, waardoor ik veel te snel moest starten in het lopen. Ik had in de laatste ronde niet veel meer over. Maar ik ben blij met het resultaat, want het is nog vroeg op het seizoen voor mij. Het was een goeie wedstrijdervaring en hopelijk word ik nog wat beter voor de komende races,” aldus Javier.

Noah Servais enige Belg

In New-Plymouth stond slechts 1 Belg aan de start en die deed het goed. Noah Servais verloor 35 seconden op Varga in een ruw zwemnummer, maar deed het goed op de fiets en in het lopen. Met een finishtijd van 57’50 pakte de jonge Belgische triatleet de 24ste plaats.

Uitslag ITU World Cup New Plymouth 2019