Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Wint vier jaar later opnieuw een Belg de Ironman van Zuid-Afrika?
Bart Aernouts is klaar voor de Ironman Zuid-Afrika (foto: Bart Aernouts)
Nieuws

TBT: Wint vier jaar later opnieuw een Belg de Ironman van Zuid-Afrika?

Op 7 april start vice-wereldkampioen Bart Aernouts zijn internationale triatlonseizoen in de Ironman van Zuid-Afrika. Het doel van Bart is in eerste instantie om de finish te halen en zo te voldoen aan de vereisten van zijn automatische kwalificatie voor het WK Ironman na zijn podiumplaats in Kona vorig jaar. Maar Bart kennende, wil hij altijd winnen als hij aan de start staat. En dan kan hij een voorbeeld nemen aan andere Belgen die succesvol waren in Zuid-Afrika. De laatste Belgische zege dateert van 2015 en dus wijden we deze Throwback Thursday aan de winst van Frederik Van Lierde.

Frederik denkt zelf nog met veel plezier terug aan wat hij zelf een van zijn mooiste overwinningen ooit noemt. Deze week nog plaatste hij volgende herinnering aan Zuid-Afrika:

https://www.instagram.com/p/BvtoN8zBawK/?utm_source=ig_web_copy_link

Lees hieronder nog eens het verslag van die Ironman van Zuid-Afrika, met naast de schitterende overwinning van Frederik ook knappe prestaties toen van Hannes Cool, Christopher Loose, Sam Gyde, Piet Depauw, Cai Lesaffer en Martine Aerts en de mindere ervaring van Tine Deckers en Stefanie Adam:

De wedstrijd start zondag om 6u30 en is live te volgen via Facebook Watch. Wij brengen uiteraard uitgebreid verslag op 3athlon.be van Bart Aernouts en de andere Belgen in Port Elizabeth.