Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Family trekt naar Zuid-Afrika: nog dit jaar halve triatlon in Cape Town
Kaapstad wordt de nieuwe Challenge lokatie, voor het eerst in Afrika (foto: Challenge Family)
Nieuws

Challenge Family trekt naar Zuid-Afrika: nog dit jaar halve triatlon in Cape Town

Onze collega’s van 3athlon.nl kregen van Challenge Family te horen dat er voor het eerst in het internationale circuit een race komt op Afrikaanse bodem: de Challenge Cape Town triatlon. ,,Hiermee komt een droom uit en vestigt Challenge Family zich op het Afrikaanse continent”, aldus CEO Zibi Szlufcik in een eerste reactie. Dit weekend vindt in Port Elizabeth de Ironman Zuid-Afrika plaats. De Challenge Cape Town vindt in november van dit jaar nog plaats.

Challenge Cape Town zal in het weekend van 9, 10 en 11 november 2019 worden gehouden en zal zich centreren rond de wereldberoemde Tafelberg en de historische plekken van de wereldstad Kaapstad. Het gaat overigens om een Middle Distance. ,,Challenge Cape Town wordt een ‘één uit een miljoen’ race”, vertelt Race Director Katy Knight. ,,Op een geweldige locatie, omgeven door prachtige vergezichten en ondergedompeld in de historie van de stad, zal niemand deze race vergeten.”

Endurance festival over hele weekend

Naast de Middle Distance zal het Challenge Cape Town weekend bestaan uit diverse side events, waardoor er een zogenaamd ‘Endurance Festival’ zal plaatsvinden. ,,Helemaal in lijn met de gezonde levensstijl van de lokale bevolking. En dat sluit dan weer precies aan bij waar we met Challenge Family voor staan”, aldus Szlufcik. ,,Ik kijk er heel erg naar uit om de atleten in Kaapstad te zien en bij de finishlijn te verwelkomen.”

Kaapstad heeft overigens al een lange historie met de triatlonsport. De laatste jaren werd in Cape Town vaak de eerste triatlon van de ITU World CUP gehouden. Dit jaar lieten Erwin Vanderplancke en Christophe De Keyser en Kirsten Nuyes er zich nog opmerken