Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Ironman in Zurich meer, Zwitserse organisatie kiest voor Thun vanaf 2020
Nieuws

Geen Ironman in Zurich meer, Zwitserse organisatie kiest voor Thun vanaf 2020

De Belgische triatleten die op 21 juli naar de Ironman Zwitserland trekken, moeten voor het laatst afreizen naar Zurich. Vandaag maakte Ironman bekend dat de wedstrijd vanaf 2020 verhuist naar Thun in het kanton Bern. Zurich was al 23 jaar lang de gaststad voor de Ironman Zwitserland, nota bene de oudste Ironman triatlon op het Europese continent. Alleen Lanzarote is nog ouder.

Een reden voor de verhuis naar Thun wordt nergens gegeven, maar het inspelen op het toerisme in Thun en het volledige kanton Bern doet vermoeden dat Bern flink wat centen neertelt om de Ironman naar Thun te halen.

Thun heeft voor de triatleten alleszins een aantal trekpleisters, want het ligt in de schaduw van de Eiger, de Monch en de Junfrau. Er wordt gezwommen in het Meer van Thun. Nadien volgen 2 fietsronden van 90 km waarbij helaas de echte klimmen links blijven liggen. Het lopen speelt zich grotendeels af in het oude stadscentrum van Thun.

Wie alsnog een laatste keer Zurich wil meemaken, kan nog altijd inschrijven. Het is een van de weinige Europese Ironman races die nog niet uitverkocht is…