Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Niet zo hete kussen uit Salou… Schoon Belgisch volk in frisse Challenge triatlon
Liesbeth, Tine, Karen, Katrien, Seppe, Stenn, Pieter en Sander... Straffe Belgen in Salou
Nieuws

Niet zo hete kussen uit Salou… Schoon Belgisch volk in frisse Challenge triatlon

Van ‘Hete kussen uit Salou’ is voorlopig weinig sprake bij dit indrukwekkende rijtje Belgische triatleten die zondag van start gaan in de halve Challenge triatlon van Salou. De weersomstandigheden zijn niet meteen typisch Spaans te noemen. En mogelijk is dat ideaal voor onze landgenoten om als echte Flandriens te knallen zondag.

Zeg nu zelf, dit is toch wel een indrukwekkend rijtje topatleten die zondag aan het Europese Challenge seizoen beginnen? De ambities zijn niet bij iedereen dezelfde. We lopen het rijtje graag even af.

Liesbeth, Tine, Karen en Katrien

We beginnen bij de vrouwen: Liesbeth Leysen werd er tijdens de Domo-Scott ploegvoorstelling nog maar eens aan herinnerd wat voor een topjaar 2018 was. En dan wil je bij de start in 2019 natuurlijk niet onderdoen voor die tien age group overwinningen vorig jaar. Tine Deckers heeft er alweer een winter op Lanzarote op zitten, voor haar wordt Salou ook de eerste echte test. Voor Karen Steurs wordt het de tweede race van het seizoen. Zij begon al vroeg in februari in de 70.3 Ironman van Dubai met een achtste plaats. En Katrien Verstuyft, sportvrouw van het jaar in Mortsel, begon ook al sterk in Dwars door Dendermonde en mag op zoek naar een eerste Challenge podium van 2019.

Seppe, Pieter, Stenn en Sander

Bij de mannen ziet Seppe Odeyn de wedstrijd in Salou vooral als een extra training onderweg naar het BK en EK Long Distance duatlon. Of strooit ‘De Flandrien’ zand in de ogen van JC Herent teammaat Pieter Heemeryck? Wij kijken alvast uit naar het rechtstreekse duel tussen De Reiger en De Duivel. Van Pieter Heemeryck weten we ondertussen dat hij piekt naar The Championship en het WK 70.3 in Nice. Tussen hen in staat Stenn Goetstouwers. Die werd onlangs nog 11de in het Belgisch kampioenschap Zwift en dat met de laagste gemiddelde hartslag van allemaal in de top-15. De Tank van Wuustwezel lijkt er klaar voor. En tot slot is er nog Sander Heemeryck die ons vertelde dat hij zich meer op de halve afstand wil toeleggen. Een broederstrijd? Waarom niet?

De mannen beginnen er zondag om 8 uur ’s ochtends aan, de vrouwen tien minuten later…