Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck pakt eerste zege van 2019 in Challenge Salou
Pieter Heemeryck loopt naar de winst in Salou (foto: Challenge Salou)
Nieuws

Pieter Heemeryck pakt eerste zege van 2019 in Challenge Salou

Pieter Heemeryck heeft de Challenge Salou gewonnen, zijn eerste internationale halve triatlon overwinning van 2019. De wedstrijd werd zwaar gemaakt door de weersomstandigheden. Vooral de wind maakte het zwemonderdeel lastig, met grote golven. Heemeryck kwam in het fietsen vooraan postvatten en zette dan een sterke halve marathon neer tegen ITU LD wereldkampioen Pablo Dapena

Het werd voor alle deelnemers een enorm moeilijk zwemnummer. In de hoge golven kregen we atypische zwemtijden. Pieter Heemeryck slaagde er nog redelijk in om voorin te blijven, maar sterke zwemmers als Stenn Goetstouwers verloren al een paar minuten. Bij de vrouwen had Helle Frederiksen er blijkbaar helemaal geen last van. Zij zwom 26’37. Katrien Verstuyft (29’36), Alexandra Tondeur (29’39) en Tine Deckers (30’32) deden het behoorlijk en beperkten het verschil.

Pieter in kopgroep

Op de fiets kregen we bij de mannen een kopgroep van drie, met Pieter Heemeryck, de Fransman Antony Costes en de Spanjaard Emilio Aguayo. Ze pakten een kleine minuut voorsprong op een groepje met ITU LD wereldkampioen Pablo Dapena als gevaarlijkste concurrent. Stenn Goetstouwers kwam als 15de van de fiets op zes minuten

Tondeur schuift op

Tine Deckers op het fietsparcours in Challenge Salou (foto: Pieter Timmermans)

Bij de vrouwen trokken Helle Frederiksen en Kimberley Morisson in de aanval. Alexandra Tondeur volgde in een tweede achtervolgend groepje op twee minuten als zevende. Katrien Verstuyft nam de 10de plaats in op drie minuten en Tine Deckers volgde nog een minuut later als twaalfde. Na 90 km fietsen wisselde Tondeur als vijfde op net geen vier minuten van leidster Daniela Bleymehl. Verstuyft volgde als negende en Tine Deckers als elfde.

Minuut verschil met Dapena

In het lopen liet Heemeryck zijn Franse medevluchter meteen ter plaatse. De Belg liep meteen aan een hoog tempo, wetende dat Dapena als snelle loper op een minuut volgde. Dat gat bleef in het eerste deel van de halve marathon stabiel. Dapena slaagde er niet in om meer dan een handvol seconden in te lopen. Pieter ging de laatste kilometers in met een voordeel van 56 seconden.

Pieter Heemeryck op weg naar de winst in Salou (foto: Challenge Salou)

Dapena bleef aandringen, maar Pieter Heemeryck verzwakte niet, liep nog wat verder uit en pakte een oververdiende overwinning. De kopman van Domo-Scott won de Challenge Salou in 3u46’40. Pablo Dapena werd tweede in 3u48’02. De derde plaats was voor Thomas Davis in 3u49’19.

Goetstouwers 12de

Stenn Goetstouwers pakte uiteindelijk een twaalfde plaats. Hij kwam na 3u56’49 over de streep, op net iets meer dan tien minuten van Pieter Heemeryck. Sander Heemeryck werd 22ste in 4u05’17. Seppe Odeyn werd in een naar eigen zeggen “spannend clubkampioenschap” 27ste in 4u08’00, al verloor hij in het woelige zwemnummer zijn chip.