Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen pakt podiumplaats in Xterra Cyprus
Beslissend moment voor zilver: Dufflon passeert Lauryssen (foto: Xterra Cyprus)
Multisports

Geert Lauryssen pakt podiumplaats in Xterra Cyprus

Geert Lauryssen is sterk begonnen aan het 2019 Xterra seizoen. In de Xterra van Cyprus, een populaire wedstrijd onder de Belgische cross triatleten, pakte hij een knappe derde plaats. De verrassende Italiaan Filippo Rinaldi pakte de overwinning. Carina Wasle won bij de vrouwen.

Italiaan pro sinds 2018

Filippo Rinaldi is pas sinds 2018 pro triatleet en verder dan een vijfde plaats in de Xterra aan het Gardameer vorig jaar reikte zijn palmares nog niet. Maar Rinaldi zwom sterk in Cyprus en pakte dan stevig uit in het mountainbiken. Geert Lauryssen kreeg tijdens het fietsen pech met de sluiting van zijn schoen en wisselde als derde, op 40″ van het jonge Zwitserse talent Dufflon. De Italiaan Rinaldi had dan al drie minuten voorsprong op onze landgenoot.

Podium van de Xterra Cyprus (foto: Xterra Cyprus)

Dufflon klopt Lauryssen voor zilver

Na de laatste wissel liep Rinaldi nog verder uit. Hij haalde het vlot met bijna vier minuten voorsprong op Xavier Dufflon. De talentrijke Zwitser ging in de slotfase nog op en over Geert Lauryssen. Die werd 25 seconden later derde. “De voorbereiding was dit jaar niet top, door die aanslepende blessure uit de Hel van Kasterlee,” vertelde Geert Lauryssen.

Geen top voorbereiding

Voor Geert was het een onverwachte podiumplaats. “Ja, ik ben wel tevreden,” vertelt Geert. “Ik had gehoopt om zo kort mogelijk bij de top-5 te zitten, omdat ik deze winter toch wel last heb gehad van verschillende blessures. Het zwemmen was voor mijn doen wel goed, dan heb ik goed gefietst, maar na een halve ronde is de sluiting van mijn schoen afgebroken. En dat was wel lastig, zeker bij het bergop stappen, omdat ik dan altijd bijna mijn schoen kwijt was. Ik wisselde op veertig seconden van Dufflon. In het lopen kon ik het gat dichten, maar toen hij een versnelling plaatste, moest ik hem helaas laten gaan. Maar ik ben zeer tevreden met die derde plaats,” aldus Geert.

Sterk fietsnummer van Geert Lauryssen (foto: Xterra Cyprus)

Carina Wasle wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen stond er alweer geen maat op Carina Wasle. De Oostenrijkse topper won met anderhalve minuut voorsprong op Eleonora Peroncini. Nicole Walters werd op een lastig parcours derde op 2’30, voor Brigitta Poor.