Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT naar 2002 toen Team Relay ook al spektakel opleverde aan Zilvermeer
Jef Verbruggen, Danny Simons en Michel Sprangers in 2002 (foto: 3athlon.be)
Throwback Thursday

TBT naar 2002 toen Team Relay ook al spektakel opleverde aan Zilvermeer

Volgend jaar staat de Mixed Team Relay in de triatlonsport voor het eerst op het olympisch programma in Tokyo, maar in 2002 wisten ze in Mol al dat een team relay spektakel opleverde. In deze Throwback Thursday nemen we u mee terug naar 2002, toen Tine Deckers en Hans Moonen nog piepjong waren en Danny Simons, Jef Verbruggen en Michel Sprangers nog actieve toppers waren… Maar het is vooral genieten van die kleurrijke outfits en stalen fietsen…

De voorganger van onze hoofdredacteur, ‘oer-speaker’ Jef Cleemput (die je in het filmpje overigens samen met ook nog een erg jonge Hans aan het werk hoort) heeft een uitgebreid archief aan triatlon foto’s en filmpjes. Deze week digitaliseerde hij een opname van in september 2002: de aflossingswedstrijd op het Zilvermeer in Mol. Dat was elk jaar een spectaculaire wedstrijd, met ook heel veel fun.


De winst ging naar het dreamteam van het toenmalige Leenbakker-Actus team (waarvan je Rene Hermans en Luc Boven ook als actieve triatleten ziet voorbij komen) met Jef Verbruggen, Danny Simons en Michel Sprangers. Maar we zien ook een piepjonge Tine Deckers in actie, Hans Moonen, samen met Marc Verwimp en Benny Byloos, heel wat Triamo-jeugd, zoals Stef Moors, de ploeg van BTT, het ondertussen ter ziele gegane Borsbeeks Triatlon Team in hun kenmerkende groen-grijze outfit en Jan De Smet en zijn dochters zowat allemaal in actie…

En wat denk je van het arsenaal aan fietsen, in een tijd dat carbon een unicum is, aluminium eerder een uitzondering en de meerderheid der recreanten een stalen fiets hadden. En het mocht kleurrijk zijn en fladderen toen… Mooie tijden 🙂