Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee drankjes voor de prijs van één
Extra

Twee drankjes voor de prijs van één

Komende week trakteren we jullie met recepten om zo op een gezonde manier het aankomende paasweekend door te komen. Foodie Ien Vitse zette zich hiervoor aan het werk en dat resulteerde in een heus topmenu. Voor vandaag richten we ons aan de dorstigen onder ons: een non-alcoholische porto een een verfrissende rode vruchten ice tea.

Apero

Als aperitief gingen we uiteraard de non-alcoholische tour op. Niet de klassieke virgin mojito of de homemade lemonade, maar een non-alcoholische porto, homemade uiteraard.

Ingrediënten voor 1 liter:

4 takjes verse rozemarijn  – 4 stuks steranijs – 500 ml (biologisch) druivensap, bij voorkeur van slechts 1 soort druif – 500 ml water

Bereiding:

Giet het druivensap in een kookpotje en voeg de rozemarijn en het steranijs toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.  Laat afkoelen en giet het mengsel over in een mooie kan met een inhoud van 1 liter. Laat het steranijs en de rozemarijn in de drank zitten ter decoratie. Leng aan met 500 ml koel water. 

Rode vruchten ice tea met vlierbloesem

Groene thee bevorderd het concentratievermogen en dat kan een mens al eens gebruiken als je nog een hele dag opnames voor de boeg hebt. Daarnaast barst dit drankje van de anti-oxidanten en is het simpelweg … heerlijk!

Ingrediënten voor 1 liter:

2 theelepels losse groene thee of 4 zakjes gewone groene thee – 700 ml water – 100 gram aardbeien, vers of diepgevroren – 100 gram frambozen, vers of diepgevroren – 100 gram blauwe bessen, vers of diepgevroren – 150 ml vlierbloesemsiroop

Bereiding:

Doe het fruit samen met het water in een steelpannetje en laat 5 minuten koken. Pureer vervolgens met een staafmixer en druk door een zeef. Warm het rode-vruchtensap terug op tot ongeveer 80°C en voeg nu de groene thee toe. Laat ongeveer 2 minuten trekken en verwijder de groene thee. Laat afkoelen en zoet naar smaak met de vlierbloesemsiroop.