Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zie de toppers opnieuw schitteren in hartje Antwerpen
Nieuws

Zie de toppers opnieuw schitteren in hartje Antwerpen

Op zondag 23 juni is Antwerpen opnieuw in de ban van de prachtige triatlonsport. Die dag zijn kinderen, bedrijven, vrienden, mannen en vrouwen opnieuw welkom om aan dit heuse triatlonfeest deel te nemen. Ook de (inter)nationale toppers zullen van de partij zijn want die dag staat ook een manche van de Team Triathlon Series alsook een ITU World Cup op het programma. Kortom, een dag om niet te missen!

Voor ieder wat wils

Met deze tweede editie van het ‘Port of Antwerp triathlon festival’ brengt de stad aan de Schelde mensen samen rond het triatlongebeuren. Iedereen kan deelnemen en elkaar aanmoedigen. Zo is er een kids race voor de jonge sportievelingen en een ‘FUN’ race met kortere afstanden, ideaal voor de beginnende fanaat. Ook de trio’s komen deze dag aan bod waarbij bedrijven of een drietal vrienden het beste van zichzelf kunnen geven. Met de kwarttriatlon staat voor zowel de dames als de heren een race op de kalender die alles in zich heeft om uit te groeien tot een ware klassieker.

Jelle Geens spurt naar een onvergetelijke winst voor zijn publiek – Foto Tommy Zafares (ITU)

Strijd op het hoogste niveau

Voor de bezoekers is dit evenement de uitgelezen kans om de toppers aan het werk te zien. Die dag staat de tweede manche van de T3 Series 2019 op het programma waar de teams opnieuw onderling strijden om op het einde van het jaar bovenaan het klassement te prijken. Voor de tweede maal op een rij fungeert de havenstad ook als ‘host’ voor de ITU World Cup. Triatleten over de ganse wereld zakken dan opnieuw richting België af om er het beste van zichzelf te geven en jullie kunnen dit opnieuw volgen vanop de eerste rij. Krijgen we misschien wederom zo een spannende strijd te zien zoals vorig jaar waar Jelle Geens voor een prachtig orgelpunt zorgde?!?

Atleten stormen voorbij het MAS in Antwerpen – Foto website Antwerp Triathlon

Uniek decor

Ook dit jaar vindt het hele gebeuren plaats in de hippe buurt op en rond ‘het Eilandje’. Je zwemt in de Antwerpse jachthaven, je fietst langs het opvallende Havenhuis en loopt in de schaduw van het indrukwekkende MAS (Museum Aan de Stroom). De start, de finish, de wisselzone en de sfeervolle triathlon village liggen vlakbij elkaar, centraal op ‘het Eilandje’, de nieuwste hotspot van Antwerpen. De vibes van stad, cultuur en sport zorgen voor een unieke sfeer. Wees er dus zeker bij op zondag 23 juni en wie weet treffen we elkaar aan de finishlijn…

Voor meer info en inschrijvingen? Zak zeker af naar de website van de organisatie.