Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck aan de leiding in World Bonus klassement van Challenge
Pieter Heemeryck wint de eerste Challenge Daytona (foto: Challenge Family)
Nieuws

Pieter Heemeryck aan de leiding in World Bonus klassement van Challenge

Nadat hij vorig jaar vierde werd in het World Bonus klassement van Challenge Family, is Pieter Heemeryck dit seizoen alweer sterk begonnen met een overwinning bij Challenge Daytona in 2018 en afgelopen weekend Challenge Salou. Daardoor staat onze landgenoot nu met 500 punten ruim aan de leiding in het World Bonus klassement van dit jaar. Overigens zegt dat nog niet heel veel, zo vroeg in het seizoen.

De Challenge Family World Bonus is een klassement voor pro’s waarbij in totaal 165.000 dollar aan het eind van het seizoen wordt uitbetaald. Op basis van punten krijgt de nummer één 30.000 dollar, de nummer twee 20.000 dollar en de nummers drie tot en met vijf krijgen respectievelijk 15.000, 12.000 en 5.000 dollar. ,,Ik doe gewoon elke race mijn uiterste best”, legt Heemeryck uit. ,,Een goede ranking binnen het World Bonus klassement volgt dan vanzelf. Een specifiek doel is het voor mij niet, maar het is wel heel mooi om te zien dat er zoveel pro’s strijden om de eerste plaats.”

“World Bonus nog spannender dan vorig jaar”

Heemeryck staat dankzij zijn twee overwinningen op vijfhonderd punten en wordt gevolgd door Luke McKenzie (250 punten) en Max Neumann (200 punten).  ,,Terwijl er steeds meer Challenges worden gehouden buiten Europa, komen er ook steeds meer buitenlandse atleten die proberen de top binnen de ranking te halen. Ik weet bijna zeker dat de World Bonus dit jaar nog veel spannender dan vorig jaar gaat worden.”

Volgens Heemeryck zal The Championship, het officieuze WK van Challenge Family dat op 2 juni in Slowakije wordt gehouden, een beslissende race worden. ,,Deze heeft dus mijn volledige aandacht,” vertelde Pieter bij onze collega’s van 3athlon.nl. Eerder had Pieter het bij ons ook al over zijn ambities in The Championship en het WK 70.3 Ironman in Nice. Hij gaat er voor de winst en ook dat is in het geval van Samorin goed voor de World Bonus…