Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlander Daan De Groot wint Powerman Alsdorf, Jan Petralia tweede
De start van Powerman Alsdorf 2019 met winnaar Daan De Groot (3de r) naast Jan Petralia (2de r) (foto: John Raadschelders)
Duathlon

Nederlander Daan De Groot wint Powerman Alsdorf, Jan Petralia tweede

Geen derde Belgische Powerman duatlon zege op rij in 2019, want in het Duitse Alsdorf, vlakbij Aachen, ging de overwinning naar de Nederlandse ex-wielrenner Daan De Groot. Seppe Odeyn had pech en viel al in het eerste lopen geblesseerd uit, maar Jan Petralia verdedigde de Belgische eer met een knappe tweede plaats nadat de Duitser Dirkmeier uit de uitslag werd geschrapt wegens stayeren.

Daan De Groot, die vooraf bij onze collega’s van 3athlon.nl vertelde dat hij met een top-5 blij zou zijn, was zondag veruit de sterkste in een erg kil Alsdorf, met een indrukwekkend fietsnummer. De start was al om 8u20 ’s ochtends en ondanks de lage temperaturen werd er hard gelopen in de eerste 10 km.

Hamstringblessure Seppe Odeyn

Seppe Odeyn verstapte zich in een bocht tijdens die eerste run en voelde het meteen in zijn hamstrings schieten. Geblesseerd staakte de ex-wereldkampioen de strijd. Vooraan trok Thibaut Le Cras, die later ook zou uitvallen, stevig door met op vijftien seconden een groepje met onder andere Fabian Zehnder en onze landgenoot Jan Petralia.

Hardrijder Daan De Groot

Die had een goeie uitgangspositie voor de 60 km, maar Jakke Petrol kon niet aanpikken toen Daan De Groot (die op bijna een minuut van Petralia wisselde) voorbij kwam gestormd. De Nederlandse hardrijder fietste meer dan twee minuten sneller dan de concurrentie en mocht als leider beginnen aan de afsluitende 10 km. Daan hield zijn koppositie vast en won verdiend in 2u30’20.

Dertien seconden verschil voor Petralia

Voor de tweede plaats werd het een spannende strijd tussen Jan Petralia en Patrick Dirksmeier. Die haalde het uiteindelijk met dertien seconden verschil. Maar na de wedstrijd bleek dat de Duitser een tijdstraf opliep nadat hij teveel stayerde. Deze penalty zat hij niet uit waardoor het logische een diskwalificatie betekende. Petralia werd zo knap tweede in 2u31’38. Wout Daniel werd knap zevende vlak na Bystrup.

Diskwalificatie doorbreekt topprestatie voor Lotte Claes

Bij de vrouwen leek Lotte Claes met een vijfde plaats een topprestatie in de wacht te slepen hoewel ze pas dit jaar echt op de lange afstand het probeert. Helaas viel ook Lotte een DSQ de beurt waardoor ze niet in de uitslag terug te vinden was. De overwinning ging naar Laura Zimmerman. De Duitse haalde het in 2u50’05 en was twee minuten sneller dan haar landgenote Katharina Grohmann. De Britse Alice Hector werd derde en de Nederlandse Marina Van Dijk vierde. Kim Nulens zagen we na een valpartij eerder de wedstrijd verlaten.

Podia voor age groupers

Heel wat age groupers tekenden voor een topnotering. Sam De Bruyn en Carlos Coysman haalden een knappe tweede plaats in hun leeftijdscategorie. Ook Bert Wouter zien we als derde later terug op het podium.