Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Passuello en Bilham winnen Tri Portocolom, Michael Van Cleven DNF na valpartij
Het volledige podium van de Tri Portocolom (foto: Tri Portocolom)
Nieuws

Passuello en Bilham winnen Tri Portocolom, Michael Van Cleven DNF na valpartij

Bij de 111 triatlon van Portocolom op Mallorca kijken we elk jaar natuurlijk uit naar meervoudig winnaar Michael Van Cleven. Dit jaar kon hij zijn titel niet verlengen na een valpartij met de fiets. De zege ging naar de Italiaan Domenico Passuello. Bij de vrouwen pakte Emma Bilham de overwinning.

Voor titelverdediger Michael Van Cleven zat de wedstrijd er al vroeg op. In de eerste ronde van het fietsparcours kwam de West-Vlaamse triatleet ten val en moest hij de wedstrijd verlaten. En dat was zuur voor Michael want hij reed op dat moment in vijfde positie.

Hannes Callebaut en Bruno De Decker

Vooraan leek BMC-Vifitsport atleet Manuel Kung het laken naar zich toe te trekken. Hij kwam als leider in T2 binnen, maar de anderen zaten hem dicht op de huid. In de 10 km lopen pakte Domenico Passuello alsnog de overwinning. De Italiaan haalde het in 3u39’38 voor Milosz Sowinski en Markus Hormann. Beste Belg werd Hannes Callebaut. De 3MD-triatleet pakte de negende plaats in 3u52’59 en was daarmee de winnaar in de senioren categorie. Bij de Masters 2 werd Bruno De Decker derde in 4u30’34.

Emma Bilham wint ruim

Bij de vrouwen haalde Emma Bilham het met ruime voorsprong. De Britse won in 4u04’00. Meer dan drie minuten later werd Nina Derron tweede en Chantal Cummings pakte de derde plaats.