Hoe we op een gezonde manier onze dorst kunnen lessen weten we intussen. Maar nu is het ook tijd om wat eten op tafel te brengen. Deze week krijgen jullie dan ook enkele recepten van foodie Ien Vitse voorgeschoteld. Lekker en niet al te tijdrovend, ideaal om er samen met je familie en vrienden van te genieten nietwaar… Vandaag staat geroosterde pompoen met een pitten-zadenmengeling en babyspinazie op het menu, smakelijk!
Ien vitse aan het woord: “Geroosterde pompoen is bij mij in de keuken een waar basisgerecht. Hier combineer ik het met een heerlijke, maar niet zo voor de hand liggende, pitten-zadenmengeling. Het nigellazaad kan je vinden in de meeste Turkse supermarkten. Ook bij de volgende gerechten zitten er enkele ingrediënten die je daar moet gaan zoeken, maar heb je alsnog geen zin om het nigellazaad aan te schaffen of vind je het niet… Geen probleem, gebruik gewoon wat extra van de andere noten en zaden.”

Ingrediënten voor 2 hoofdgerechten (of 4 bijgerechten)
1 grote butternutpompoen – 1 eetlepel (15 gram) pompoenpitten – 1 eetlepel (15 gram) zonnebloempitten – 1 eetlepel (15 gram) sesamzaad – 1 eetlepel (15 gram) nigellazaad – 15 gram geschaafde amandelen – 100 gram babyspinazie – 2 eetlepels (30 ml) olijfolie – Zeezout en zwarte peper
Bereiding
Verwarm de over voor op 220°C.
Meng snel in een kommetje alle pitten en zaden en strooi ze op een bakplaat. Zet in de oven terwijl die nog aan het voorverwarmen is. Rooster zo’n 10 minuten tot ze lichtbruin zijn en hun geur beginnen afgeven.
Was de pompoen grondig. Snij van beide uiteinden van de pompoen een schijfje en snij de pompoen in de lengte doormidden. Verwijder de pitten met een lepel. Snij nu elke helft in zo’n 2 centimeter dikke plakken.
Bedek een bakplaat met bakpapier en zet alle pompoenparten rechtop (met de schil naar beneden) op de plaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout. Zet 30 minuten in de oven.
Was de babyspinazie grondig en meng tussen de geroosterde pompoen. Schep het geheel nu over in een mooie serveerschaal. Bestrooi met de zaden en pitten en kruid nog een laatste keer bij met versgemalen peper en een klein beetje zeezout.
Smakelijk!
Volg 3athlon.be
Jogclub Podcast
FVDW
Jelle Geens en Marten Van Riel meteen samen op het podium in de T100
Video: Challenge Roth
- Canyon Nederland timmert aan weg met groeiende Strava-community, iedere maand social ride
- World Triathlon komt met speciale ‘open categorie’ voor transgenders
- Nederlandse successen Ironman 70.3 Oman: winst en meerdere Age Groupers op podium
- Thomas Cremers duikt onder magische dertig minuten bij 10km Groet uit Schoorl Run
- Cross-specialisten geven kleur aan laatste editie Cross Duathlon Etten-Leur, winst voor Wuilmus en Jony Heerink