Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mathieu Dollé maat te groot in Moeskroen, Evelien Keuppens wint bij vrouwen
Mathieu Dolle wint triatlon van Moeskroen (foto: Benoit Veys)
Nieuws

Mathieu Dollé maat te groot in Moeskroen, Evelien Keuppens wint bij vrouwen

Na eerder de Veloopzwem in De Haan en de sprinttriatlon in Herderen bij ons, is dit weekend het triatlonseizoen in Wallonië van start gegaan met de sprinttriatlon van ETM in Moeskroen. TRIGT maakte er bij de mannen een clean sweep van, met een overduidelijk overwinning van Mathieu Dollé. Bij de vrouwen was er al voor de derde keer op rij winst voor Evelien Keuppens van het No Limit Team.

De 24-jarige Evelien Keuppens is niet aan haar proefstuk toe. Ze won de wedstrijd in Moeskroen al in 2017 en 2018. Zondag was ze opnieuw duidelijk de sterkste van het hele pak. Met 8’10 zwom ze de tweede tijd bij de vrouwen in de 500 meter zwemmen in binnenbad. Dat was 24 seconden trager dan Perinne Calet, die een halve minuut voor haar gestart was.

Keuppens derde keer op rij

In de 20 km fietsen ging ze voorbij aan Calet. Evelien wist nu zeker dat ze overall aan de leiding lag. Ze wisselde met een minuut voorsprong. In de 5 km lopen breidde ze de kloof verder uit. Evelien won overtuigend in 1u11’15. Perinne Calet werd in 1u14’01 tweede en Charlotte Vanaerde werd in 1u19’30 derde.

Evelien Keuppens en Simon Callewaert in Moeskroen (foto: facebook)

Bij de mannen was Simon Callewaert, de vriend van Evelien Keuppens, de beste Vlaming. Hij pakte de zesde plaats maar ook hij kon weinig uitrichten tegen de suprematie van TRIGT. De ploeg uit Doornik bezette de eerste vier plaatsen in de daguitslag. Ze konden niet rekenen op kopman Wouter Monchy. Die verstuikte zijn enkel op training en moest afzeggen voor Moeskroen.

Dolle sterkste op alle onderdelen

Het was Mathieu Dollé die de rol van favoriet met verve overnam. De nog altijd maar 25-jarige Dollé behaalde in Wallonië al een paar overwinningen, onder andere in de promo (sprintafstand) van l’Eau d’Heure en Wanze. In Moeskroen was hij met voorsprong de snelste zwemmer. Met 6’45 was hij de enige die onder de zeven minuten bleef.

Matthieu Dolle de beste op elke onderdeel in Moeskroen (foto: Benoit Veys)

Met ook nog de snelste fiets- en looptijd snelde hij naar een oververdiende overwinning in 59’50. Zijn ploegmaats Pierre Haenecour en Julien Sottiau werden tweede en derde in 1u02’38 en 1u03’13. Julien Grimonprez maakte het Doornikse feestje compleet met de vierde plaats voor Jean-Francois Adam. Simon Callewaert zette de achtste tijd neer in het zwemmen maar in een sterke fiets- en loopproef maakte hij daar uiteindelijk een zesde eindtijd van.

Uitslag triathlon Mouscron 2019