Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lionel Sanders 3 maanden out na breuk heiligbeen
Lionel Sanders in The Championship in 2018 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Lionel Sanders 3 maanden out na breuk heiligbeen

Het had een mooi seizoen voor Lionel Sanders moeten worden, maar de Canadees heeft nu al te maken met een grote tegenvaller: een MRI-scan heeft uitgewezen dat hij een breuk in zijn heiligbeen heeft. Daardoor zal hij zeker de komende 9 tot 12 weken uitgeschakeld zijn. ,,Ik zal deze tijd benutten om aan mijn zwemmen te werken”, blijft Sanders enigszins positief.

Minder positief is Sanders overigens als hij aan de meest waarschijnlijke oorzaak van de breuk denkt. ,,Op 18 maart reed ik op de fiets en wilde ik bij een fontein wat drinken. Ik probeerde heel cool te balanceren terwijl ik dronk, maar verloor mijn evenwicht en viel op mijn heup en billen voordat ik van mijn pedalen kon losklikken.”

“Schaamte groter dan de pijn…”

“De schaamte was toen veel groter dan de pijn, dus ik ben meteen opgestapt en weggereden. Maar de volgende dag begon de pijn erger te worden. Volgens de dokter ben ik toen eigenlijk te lang doorgegaan met trainen, waardoor er uiteindelijk een breuk in het toch al zwakke bot is ontstaan.”

Eerder liet Sanders nog weten op 27 april mee te doen aan Ironman Texas om zich via die race te kwalificeren voor Hawaii. Deze wedstrijd zal hij nu echter moeten laten schieten.