Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Programma Tokyo 2020 bekend, korte nachten voor triatlon liefhebbers
Nieuws

Programma Tokyo 2020 bekend, korte nachten voor triatlon liefhebbers

De ITU, de International Triathlon Union, heeft de datums en de starturen bekendgemaakt van de drie olympische triatlons in Tokyo 2020. We mogen ons voorbereiden op drie korte nachten om onze Belgische triatleten in actie te zien. De triatlons staan gepland op maandag 27 juli, dinsdag 28 juli en zaterdag 1 augustus.

De mannen bijten op 27 juli de spits af. Het zal voor de 55 triatleten vroeg opstaan worden, want de olympische kwarttriatlon start om 7u30 ’s ochtends plaatselijke tijd in Odaiba Marine Park. Het tijdsverschil met België bedraagt in de zomer zeven uur, dus dat betekent dat het voor ons een korte nacht wordt, met de start om 0u30 ’s nachts. Ook de vrouwen starten om 7u30 plaatselijke tijd op dinsdag 28 juli.

Mixed Team Relay op Super Saturday

In Tokyo staat de Mixed Team Relay voor de allereerste keer op het programma. Die is niet toevallig op Super Saturday geplaatst. Op zaterdag 1 augustus zijn er maar liefst 21 ‘medal events’ waardoor verwacht wordt dat er veel tv-aandacht zal zijn voor de spectaculaire MTR triatlon formule. De start is om 8u30 Japanese Standard Time, dus wordt het opnieuw een latertje om de Belgian Hammers aan het werk te zien, met start om 1u30 Belgische tijd.

De openingsceremonie vindt plaats op 24 juli, dus triatlon zit deze keer redelijk vooraan in het programma. In totaal komen 33 sporten en 339 events aan bod.