Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
55,089 km… Ex-triatleet Victor Campenaerts zet nieuw werelduurrecord
Nieuws

55,089 km… Ex-triatleet Victor Campenaerts zet nieuw werelduurrecord

Ex-triatleet Victor Campenaerts heeft het werelduurrecord van Sir Bradley Wiggins verpulverd. Hij brak als eerste wielrenner in de moderne tijd de magische grens van 55 km op de Mexicaanse piste. Na een uur afzien zette hij een afstand van 55,089 km neer en daarmee is hij voor eeuwig en altijd werelduurrecordhouder…

Wij keken mee in cafe Den Travoo in zijn Herent, waar Vocsnor deel uitmaakt van de legendarische Jog Club Herent, met ook Seppe Odeyn en Pieter Heemeryck als straffe sporters in de Leuvense randgemeente. Maar dinsdagavond hadden de stamgasten van Den Travoo alleen maar oog voor hun held: Victor Campenaerts.

Mooie sfeer in cafe Den Travoo in Herent…

Die begon sterk aan zijn recordpoging en zette meteen de tijd van Bradley Wiggins onder druk. In de wetenschap dat Wiggins wat vertraagde in het laatste kwartier, zag het er steeds beter uit voor Campenaerts. De ex-triatleet deelde zijn uur perfect in, maar toch was de spanning in de slotminuten te snijden in Herent. De verlossing was groot toen het werelduurrecord verbroken werd en vooral toen Vocsnor als eerste de grens van 55 km tijdrijden op een uur tijd doorbrak.

Victor zelf leek nauwelijks afgezien te hebben en beloofde meteen na aankomst om een pannenkoek te gaan eten met Stig Broeckx, in de Pannenkoekenboot op het kanaal tussen Dessel en Mol.

De spanning is te snijden in Herent (foto: 3athlon.be)

De nieuwe werelduurrecordhouder bereidde zijn recordpoging overigens voor in Namibië, in het gezelschap van een aantal triatleten, zoals Ines Van Troyen, Sara Van De Vel, Gavin Damon en Peter Denteneer. Die zullen ook allemaal hard gejuicht hebben na deze fabuleuze prestatie….