Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Doet Bon Jovi mee aan de triatlon van Aarschot?
Nieuws

Doet Bon Jovi mee aan de triatlon van Aarschot?

De Hageland Power- en Plastriatlons in Aarschot moeten op zondag 14 juli flink gaan schuiven. Aangezien de triatlon in Aarschot samenvalt met TW Classic, werd de organisatie verplicht om enkele aanpassingen door te voeren. Er wordt ’s morgens gestart ipv ’s middags en het grondgebied van de gemeente Rotselaar – waar het zwemonderdeel plaatsvindt – moet vrij zijn vanaf 11u00. Om die reden wordt voor de 1/3de afstand ook terug gegrepen naar de klassieke 1.500m zwemmen in plaats van 2.000m.

Het Aarschots Triathlon Team kreeg een onaangenaam nieuwjaarscadeau begin 2019, toen de gemeente Rotselaar een ‘njet’ gaf voor de organisatie van hun wedstrijd op 14 juli. De Hageland Power en Plastriathlon start al jaren in ‘het meer van Rotselaar’ maar kreeg negatief advies omdat op de festivalweide van Werchter (eveneens gemeente Rotselaar) TW Classic doorgaat op diezelfde 14de juli.

Starturen vervroegd voor alle triatlons

Na twee maanden overleg kwamen beide partijen tot een vergelijk: de triathlon start enkele uren vroeger zodat de verkeersstroom richting Werchter niet belemmerd wordt. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 9u00: plastriathlon (750/27/5)
  • 9u15: start-to-triathlon (230/11/1,7)
  • 9u45: Hageland Powertriathlon – Triathlon Nations Cup finale (1500/60/15)

Wedstrijdleider Ivan Verstraeten is opgelucht dat de wedstrijd toch kan doorgaan als finale van de Trinations Cup. “Na afloop van onze wedstrijd van vorig jaar legden we tijdens de evaluatievergadering met de stad Aarschot en de gemeente Rotselaar de datum voor het volgende jaar vast,” vertelt Ivan. “Alle formaliteiten werden vervolgens tijdens de wintermaanden geregeld en toen bleek dat ook TW Classic diezelfde datum had geprikt.”

“Internationaal getinte wedstrijd”

“Aanvankelijke zag het nieuwe gemeentebestuur een combinatie van de twee evenementen op dezelfde dag niet zitten, maar uiteindelijk konden we toch tot een overeenkomst komen. Vooral met het oog op de Triathlon Nations Cup die we dit jaar samen met Bonn (D) en Oud-Gastel (NL) hebben
opgestart, is het essentieel dat we onze datum kunnen behouden. Het wordt een erg internationaal getinte editie dit jaar,” legt Ivan uit.

De gevolgen lijken beperkt voor de organisatie in Aarschot. “Voor de atleten blijkt het gewijzigde startuur geen groot probleem. Hopelijk geraken ook onze 200 vrijwilligers tijdig uit hun bed en krijgen we qua logistiek alles tijdig rond.”

“Bon Jovi een uitnodiging gestuurd”

En ze kunnen er ondertussen al mee lachen in Aarschot. “We hebben TW Classic headliner Bon Jovi persoonlijk een uitnodiging gestuurd om deel te nemen aan onze wedstrijd. Hun optreden start om 21u30, dus hebben ze na afloop van de wedstrijd nog voldoende tijd om rustig een pint te drinken op het terras van de Knoet alvorens de wei plat te spelen. Ze schreven ten
slotte een nummer met als titel het gekende triatlon-motto: “I’ll sleep when I’m dead,” dus dat komt wel in orde,” aldus Ivan.

Alle info is te vinden op de website van het Aarschots Triatlon Team en triathlonnationscup.com