Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook deze triatleten kunnen een stukje tijdrijden
Multisports

Ook deze triatleten kunnen een stukje tijdrijden

Een dag nadat ex-triatleet Victor Campenaerts het werelduurrecord verpulverde in Mexico, zagen we in Ruddervoorde woensdag nog een paar sterke triatleten aan het werk tijdens het West-Vlaams provinciaal kampioenschap tijdrijden. Het leverde twee titels op voor EFC-ITC triatleten Alec Segaert en Elena Debouck.

Alec Segaert aan 48 per uur

Alec Segaert ontdekte vorig jaar al dat wielrennen hem uitstekend ligt en ook dit seizoen rijgt hij de overwinningen aan elkaar. In Ruddervoorde was hij de snelste bij de tweedejaars nieuwelingen. Hij legde de 7 km af in 8’45, goed voor een gemiddelde van 48 km/uur. Alec blijft het wielrennen voorlopig wel combineren met triatlon en duatlon. De concurrenten zijn dan ook gewaarschuwd want dit weekend wordt er opnieuw in Ruddervoorde gestreden om de Belgische titels duatlon bij de jeugd.

Elena Debouck drie seconden sneller

EFC is niet alleen hoofdsponsor van ITC, de Izegemse Triatlon Club, maar ook medesponsor van wielerclub KSV Deerlijk. En dus is het geen verrassing dat Elena Debouck, dochter van EFC-opperhoofd Kurt, ook van het wielrennen wil proeven. Kurt was zelf in de superprestige gloriejaren van het Belgische triatlon een sterke triatleet en heeft die genen doorgegeven aan Elena. Die stond al bekend als snelle zwemster, maar bewees woensdag ook dat ze een stevig stukje kan fietsen. Zij werd provinciaal kampioen bij de meisjes juniores na een spannende tijdrit. Elena klokte af op 9’38 over de 7 km en was daarmee drie seconden sneller dan Lotte Popelier. Ook Elena start zondag op het BK duatlon voor de jeugd.