Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Drie op vier voor Belgen in Zwemloop Breda
Lars Baeyens (3PT) wint in Breda (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Multisports

Drie op vier voor Belgen in Zwemloop Breda

De zwemloop van Breda op Paaszondag brachteen Belgische overrompeling in het Branbantse stadje. Met op de lange afstand winst bij de mannen en de vrouwen en winst bij de vrouwen op de korte afstand konden we tevreden terugkeren naar ons Belgenland.

Eline Desaunois (3MD) op weg naar winst in Breda (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Van start werd gegaan met de korte afstand (500/5), daarin kwam Eline Desaunois als tweede dame uit het water met een halve minuut achterstand. Op het out-and-back parcours had ze haar voorgangster, Roos Engelbert, al te pakken voor het keerpunt. Haar eerste plaats gaf ze niet meer uit handen. Vanuit de achtergrond kwam Lysanne Wilkens wel sterk opzetten. Na een minder zwemnummer stormde ze door het deelnemersveld om alsnog als tweede te eindigen. De derde plaats ging naar Roos.


Lars Baeyens (3PT) aan de leiding na het keerpunt (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Op de lange afstand was het Lars Baeyens die op achtervolgen aangewezen was. Hij kwam eveneens als tweede uit het water, maar wist voor het keerpunt de leiding over te nemen. Ben De Wolf van Optimize Tri Boutique, wist een inhaalmaneuver te voltrekken en bevond zich na 5km op de tweede plek. De derde plaats op het ronde punt was voor de snelste zwemmer, Chris Steenbakker. De posities voor het podium zouden niet meer wijzigen.


Elise Scheerens (SP&O) op weg naar winst in Breda (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Bij de vrouwen kwam Elise Scheerens als derde uit het water. We kennen haar vooral als snelle loopster en die naam deed ze alle eer aan. Ze stormde naar de overwinning en werd niet meer bedreigd. Lynn Lossie werd tweede, Diede Diederiks derde.