Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Favorieten pakken titels op BK jeugd duatlon in Ruddervoorde
Duathlon

Favorieten pakken titels op BK jeugd duatlon in Ruddervoorde

Het is nog heel erg vroeg op het seizoen, maar in Ruddervoorde werden wel al de Belgische jeugdkampioenschappen duatlon gehouden. Bij de jeugd A en juniores waren de meisjes van het No Limit Team oppermachtig. Alec Segaert (Jeugd A) en Giani Vanden Broucke (Juniores) maakten de favorietenrol waar. In de elitewedstrijd pakten Tom Van Cappellen en Lotte Claes de overwinning.

Alec Segaert startte bij de jeugd A atleten als een van de favorieten, zeker na zijn provinciale titel tijdrijden eerder op de week. Daar leek hij goed van hersteld want Alec ging vlot mee in de kopgroep waarin een aantal sterke juniores zaten. In het lopen verdedigde Alex zijn voorsprong met verve en hij werd afgetekend kampioen. Lotte Vandekerckhove klopte Nele Dequae. Bij de juniores toonde Giani Vanden Broucke opnieuw zijn sterke benen. Cato Cassiers haalde het van haar ploeggenote Hannelore Willen.

Bij de Jeugd B pakten Wout Van Nuffelen en Hannah Chauveheid de titels. De kampioenentruien bij de jeugd C waren voor Dries Cannaerts en Xante Mathys.

Tom Van Cappellen en Lotte Claes

In de elite duatlon pakte Tom Van Cappellen zijn tweede seizoenszege. Nadat hij eerder al de sprinttriatlon van Herderen won na een sterke loopproef, liep hij ook in Ruddervoorde naar de overwinning. Tom ging samen met Whytic Priem in de aanval. De jonge SP&O Mechelen bleef mee voorop met de Atom-6 atleet en in het lopen was Van Cappellen duidelijk de snelste. Tom won in 56’22 met 28 seconden voorsprong op Whytic. Cosie Goudesone werd derde in 57’29.

Bij de vrouwen werd het ook een spannende tweestrijd met op kop Lotte Claes en Jonie Vanhoutte, die in het fietsen het gezelschap kregen van Lien Lanssens. In de slotrun was Lotte Claes de beste in 1u03’45. Slechts 25 seconden later werd Jonie Vanhoutte tweede. Lien Lanssens pakte de derde plaats.

Alle kampioenen op een rij:

Jeugd C

1 Dries Cannaerts (KTT) – Xante Mathys (GETT)
2 Ides Tanghe (TBT) – Lotte Minnebo (TBT)
3 Tenzin Vanwijnsberghe (NLT) – Olivia Devreux (TTB)

Jeugd B

1 Wout Van Nuffelen (KTT) – Hannah Chauveheid (TRIGT)
2 Elias Goormans (TTB) – Laura Maes (KTT)
3 Pierre-Louis Gay (TRIGT) – Lise Deleersnyder (NLT)

Jeugd A

1 Alec Segaert (ITC) – Lotte Vandekerckhove (NLT)
2 Antoine Vandebroek (TTB) – Nele Dequae (NLT)
3 Alban Troisfontaines (WATTS) – Elise Tahay (WATTS)

Juniores

1 Giani Vanden Broucke (TBT) – Cato Cassiers (NLT)
2 Stef Corthouts (3MD) – Hannelore Willen (NLT)
3 Galliano Schoonbaert (TBT) – Hanne Peeters (TRIBE)