Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
‘Bookman’ laat je meer schitteren onderweg
Extra

‘Bookman’ laat je meer schitteren onderweg

Met reflecterende kledij ben je al op de goede weg maar goede fietsverlichting is toch van essentieel belang wanneer we deze lenteperiode voor de zon opkomt er al willen invliegen. Wij ontvingen via onze collega’s van TwoTone een set van ‘Bookman’ zodat ook wij  veilig de baan op kunnen in de vroege (of late) uren.

Voor zowel de loop – als fietsfanaten, maar voor ons triatleten natuurlijk beide, komt deze set zeer goed van pas. Dat dit niet stijlloos bij onze blitse ridley bikes passen is meer dan mooi mee genomen. Zowel het voor – en achterlicht voor de fiets alsook het looplampje beschikt over meerdere belichtingsfuncties zodat je ze kan gebruiken bij diverse omstandigheden. Ook de reflectors die we ontvingen zijn zeker geen overbodige wanneer het op veiligheid onderweg aankomt.

Curve light 2 set

Veilig met de fiets

Voor de verlichting op de fiets heb je uiteraard twee exemplaren nodig: een wit en een rood. Let dus op dat je zeker twee verschillende lampjes besteld want ieder exemplaar heeft zijn unieke kleur. Wel zijn er zowel bij de rode als witte ledlamp meerdere modus ter beschikking. Enerzijds kan je de lumen aanpassen naar de gewenste sterkte waarbij de sterkte stand tot wel 37 lumen gaat. Ook kan je opteren om een knippereffect weer te geven wat enerzijds nog meer de aandacht van de autorijder aantrekt en anderzijds ook ervoor zorgt dat de batterij langer meegaat (tot een maximum duur van 32H). De speciale sluiting dient ervoor om het lichtje aan je stuur – of zadelpen te bevestigen. Wel is een ronde zadelpen zeker een must omdat de diameterbevestiging tot 42mm gaat.

Eclipse en Clip-on reflectors

Veilig lopen

Bij het lopen wordt de verlichting al sneller vergeten dan op de fiets. Toch lopen we niet minder gevaar door geruisloos (of beter lichtloos) ons op de weg te begeven in het donker dus waarom zou je ook hierin in besparen?!?  De kleine eclipse lamp is makkelijk aan de broeksband te bevestigen of aan een van de zakken of de kap van je loopjasje. Dit exemplaar beschikt wel over zowel witte als rode verlichting zodat je zelf kan kiezen langs welke zijde je de verlichting hangt. Ook hier kan je lumes en effecten naar believen aanpassen en gaat de batterijduur tot wel maximum 60 uren mee. Voor wie nog meer zichtbaar wil zijn kan ook nog een set reflectors aanschaffen die je makkelijk aan de broek- of vestrand kan bevestigen.

Oplaadbare batterij

We spraken al over de duur van de batterij en dit wil niet zeggen dat je bij einde duur naar winkel hoeft om nieuwe batterijen. De lichtjes van Bookman beschikken over herlaadbare batterijen waardoor je dus over een oneindigheid aan verlichtingsduur beschikt, de enige voorwaarde is dus wel je lichtje tijdig op te laden met het bijgevoegd kabeltje. Als je er echter wekelijks de gewoonte van maakt om je verlichting even in het stopcontact te steken na de vele trainingen hoef je echter niet te vrezen om letterlijk met lege batterijen te vallen.

Eclipse

Ons verdict

De lampjes van Bookman toont dat stijl in alle aspecten kan doorgetrokken worden. De essentie blijft uiteraard de veiligheid te verzekeren en dat doet ze met hun enorme lichtsterkte zeer zeker. Een set voor de fiets kan je verkrijgen voor €75 . Voor de eclipse moet je €29 neerleggen en een surplus van €7 wanneer je de reflectoren erbij wil. Een mooie prijs wetende dat je niet meer hoeft te investeren in voortdurend nieuwe batterijen.

Bekijk het volledige gamma zeker eens op de website van Bookman.