Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xterra Greece in beeld met Yeray en Charlotte (video)
Multisports

Xterra Greece in beeld met Yeray en Charlotte (video)

De Xterra triatlon van Griekenland kleurde een beetje Belgisch zondag met de derde plaats van Yeray Luxem bij de mannen en een zelfde bronzen resultaat bij de vrouwen voor Charlotte Deldaele, als eerste Belgische ooit op een Xterra podium. Samen met Kris Coddens komen ze meermaals in beeld in onderstaande race report video van een mooie wedstrijd…

Charlotte Deldaele liet ondertussen in haar race report weten dat ze in Griekenland moest focussen op het testevent voor de Belgian Hammers over twee weken. “Ik droomde de afgelopen winter om eens een keer aan een Xterra deel te nemen. De Xterra Greece viel qua datum ideaal in het seizoen. En het was ook ideaal om achteraf een beetje vakantie te hebben met mijn vrouw, ter ere van haar verjaardag,” vertelt Charlotte.

“De trainer probeerde me het nog uit mijn hoofd te praten omdat over twee weken het belangrijke testevent voor de Belgian Hammers (de Belgische Mixed Team Relay ploeg) gepland staat. Uiteindelijk ging hij overstag maar ik moest beloven de focus op het testevent te houden en ik mocht zeker niet vallen in het fietsen of het lopen.”

“15 keer gestorven op de fiets”

“Ik zwom mee met de mannen en kwam als eerste vrouw en vierde overall uit het water, zonder echt door te gaan. In het mountainbiken zag ik tegen het einde van de eerste ronde Lesley Paterson voorbijkomen. De drievoudige wereldkampioene was sterk op de technische stukken, maar ik slaagde er in om aan te klampen. Toen er hoe langer hoe meer geklommen moest worden, liet ik haar gaan. In de tweede ronde kwam ook Helena Erbenova, winnares van vorig jaar, me voorbij. Ik zocht mijn eigen ritme en hoewel ik 15 keer gestorven ben op de fiets, keek ik toch uit naar het lopen.”

“Het lopen was een kilometer vlak en dan ging het stevig omhoog, met plaatsen waar je alleen maar kon wandelen. De stukken tussen de twee rotsige beklimmingen voelden zo goed. En ik was natuurlijk erg blij om de derde plaats te pakken. Het was een geweldige ervaring na 20 jaar op de weg aan triatlon te doen,” aldus Charlotte.

Lees hier de volledige blog van Charlotte Deldaele.