Volgende week staat er op het WK duatlon in Pontevedra voor het tweede jaar op rij een Keniaanse delegatie aan de start. In de korte documentaire ‘Breaking The Ceiling’ krijg je een inzicht op de voorbereiding van vijf jonge mannen uit de sloppenwijken van Kibera in Nairobi en hoe het helemaal niet evident is voor hen om aan zo’n WK deel te nemen. “De gemiddelde fiets bij de elite atleten kost zo’n 10.000 euro. Dat is 1 miljoen shillings en dat is het dubbele van ons jaarlijks training budget…”
Ze komen met vijf uit een van de grootste sloppenwijken ter wereld: Kibera, Nairobi. Ze hebben niet het materiaal zoals de andere duatleten, rijden op stalen fietsen die ze alleen maar kunnen bestempelen als vintage, hebben te weinig geld voor een aangepast nutrition programma, maar ze trainen wel keihard om er opnieuw te staan tijdens het Multisport WK in Pontevedra. Vorig jaar in Fyn leverde dat weinig op. Bij de mannen verdween Vincent Onyango met pech uit de wedstrijd. Kennedy Onyango werd tijdens het fietsen in Denemarken gelapt en moest eveneens de wedstrijd verlaten.
Maar ze blijven er in geloven, ze doen het niet eens voor zichzelf, maar willen een voorbeeld zijn voor de jongeren uit de sloppenwijken, dat als je voor je doel wil gaan en er alles voor doet, je dat doel ook effectief kan bereiken. Deze Kenianen hebben er volgende week alleszins een paar supporters bij…
Volg 3athlon.be
Jogclub Podcast
FVDW
Volgens Kenneth Vandendriessche zit de triatlonsport duidelijk in de lift
De triatlonsport blijft populair en zit duidelijk in de lift, letterlijk zelfs als het van toptriatleet Kenneth Vandendriessche afhangt. De…
Video: Sebastian Kienle #Discontinued Ep. 1
- Nieuwkoop maakt zich op voor spectaculair NK Middle Distance: preview en de favorieten
- 3athlon Praat aflevering #165 – Menstruatie gespreksonderwerp nummer één en Ironman krijgt WK Nice nauwelijks verkocht
- Moeder Gustav Iden overleden: ‘Weet niet wanneer ik terug ben’
- Simon den Braber en Dominique van Dijk winnen Triathlon Woerden
- Ironman strooit met kortingen voor ‘AWA-athletes’