Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marino Vanhoenacker start seizoen met halve triatlon in Sardinie
Nieuws

Marino Vanhoenacker start seizoen met halve triatlon in Sardinie

Dit weekend begint ook voor toptriatleet Marino Vanhoenacker het nieuwe triatlonseizoen. Niet met het BK ploegentriatlon in Doornik, maar wel met een eerste internationale halve triatlon. Bink start het seizoen zaterdag met de Chia Laguna halve triatlon in Sardinie op 27 april, waar hij de absolute blikvanger is. Het wordt de eerste keer dat hij zijn gloednieuwe Bioracer uitrusting en zijn nieuwe Ridley Dean Fast in competitie kan tonen…

2019 is een jaar met flink wat veranderingen voor Marino Vanhoenacker. De recordhouder met Ironman overwinningen op alle continenten verlengde zijn contract niet met het Pewag-team en moest dus op zoek naar nieuwe sponsors. Het pakket is uiteindelijk rond, met zijn eigen Bink’s Base trainingscentrum en Topsport Defensie als hoofdsponsors en Ridley, Campagnolo, Bioracer, Oakley, Sailfish en SRM als materiaalsponsors.

https://www.facebook.com/40720009623/videos/378659366056378/

De motivatie is er nog steeds bij Bink die dit jaar in juli 43 wordt. Zijn grote doel is om de oudste Ironman winnaar ooit te worden. Hij zal dan toch rekening moeten houden met Crowie… De 46-jarige Craig Alexander won twee weken geleden nog de 70.3 Ironman van Lizhou.

De wedstrijd start zaterdag om 9u15 en u krijgt op 3athlon.be uiteraard een uitgebreid verslag. Bink neemt het er op tegen onder andere Daniel Fontana en Marco Corti. In 2017 werd een Belgische triatleet in dezelfde wedstrijd zesde: Jim Thijs, die op Sardinië zijn tweede thuis gevonden heeft en wellicht supporter zal zijn van Bink aanstaande zaterdag. Zijn Betta Curridori werd vorig jaar nog tweede overigens in de Chia Sardina Triathlon…