Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche wil debuteren op Ironman “Maar eerst ticket WK Nice”
Nieuws

Kenneth Vandendriessche wil debuteren op Ironman “Maar eerst ticket WK Nice”

Kenneth Vandendriessche, de toptriatleet van het ITZU Triteam, gaat dit jaar zijn debuut maken op de volledige afstand in de Ironman van Cozumel. Dat laat de 27-jarige triatleet uit Ruddervoorde weten in de aanloop naar zijn Europese seizoensopener, zaterdag 27 april in de 70.3 Ironman Marbella. Nadien staan Barcelona en Luxemburg nog op het programma. “Als ik me kan kwalificeren wordt het WK 70.3 Ironman in Nice begin september naast mijn debuut op de Ironman in Cozumel eind november de belangrijkste afspraak van het najaar…”

Kenneth is hongerig om te racen en vooral blij dat hij 2018 achter zich kan laten. “Eindelijk mag en kan ik opnieuw racen,” vertelt hij. “Ik kijk er dan ook enorm naar uit om te tonen waar ik zo hard de afgelopen winter voor heb gewerkt. De laatste weken gaat alles enorm vlot op training. Dat 2018 niet was wat ik verwacht had, klopt helemaal. Na mijn tweede plaats in de 70.3 Ironman Zuid-Afrika eind januari vorig jaar begon ik te sukkelen met mijn maag en darmen. Ik kwam als het ware in een sukkelstraatje terecht. Het was echt frustrerend, maar aan de andere kant ook een heel leerrijk jaar.”

Foto Gert-Jan D’haene

“Blij met top-6 tegen Brownlee en co”

De ITZU-triatleet heeft er geen gemakkelijke wedstrijd uitgekozen, met onder andere Alistair Brownlee als tegenstander. “Hopelijk laat ik het nu allemaal achterwege in Marbella met een goede prestatie. Een plaats hierop kleven is moeilijk, maar ik ga voor een top-6. Met tweevoudig Olympisch Kampioen Alistar Brownlee aan de start en enkele andere toppers zou dit een mooie opsteker zijn,” legt Kenneth uit.

De rest van het seizoen staat in het teken van het WK 70.3 Ironman in Nice. “Na Marbella mik ik nog op de 70.3 Ironman Barcelona van 19 mei en 1 maand later volgt het hoofddoel van het eerste deel van het seizoen, de 70.3 Ironman Luxembourg, waar ik in 2017 won. De resultaten op deze drie races bepalen het verdere verloop van het seizoen. Doordat Ironman het kwalificatiesysteem voor het WK heeft aangepast zijn de plaatsjes heel duur geworden om op het WK te mogen starten.”

“WK Nice en debuut Ironman Cozumel”

“Het komt erop neer dat je eigenlijk een 70.3 moet winnen om zeker te zijn van je kwalificatie. Indien ik me kan kwalificeren wordt het WK 70.3 Ironman in Nice begin september naast mijn debuut op de Ironman in Cozumel eind november de belangrijkste afspraak van het najaar,” aldus Kenneth. Opvallend: in Cozumel maakt hij zijn debuut naast Pieter Heemeryck, die ook Mexico heeft uitgekozen voor zijn eerste volledige.

Een paar weken geleden kwam Kenneth overigens nog aan bod in een video van Global Triathlon Network met de voorstelling van zijn nieuwe Cervelo PT5 fiets: