Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen bevolken podium WK Duatlon in Pontevedra
Duathlon

Belgen bevolken podium WK Duatlon in Pontevedra

In het Spaanse Pontevedra is vandaag het startschot gegeven voor een week topsport op verschillende fronten. Vandaag stond het WK Duatlon op het programma waar onze landgenoten hoge ogen gooiden. Angelo Vandecasteele behaalde een knappe bronzen plak en bij de beloftencategorie was het met kersvers wereldkampioen Arnaud Mengal en zilveren Arnaud Dely helemaal België boven.

Vandecasteele doet lang mee voor goud

De Fransman Benjamin Choquert kroonde zich tot de nieuwe wereldkampioen maar heeft de titel zeker niet voor niets gekregen. Met een kopgroep van enkele atleten waarbij onze landgenoot Vandecasteele gingen ze de laatste run in. Uiteindelijk bleek de Fransman daar de snelste voor de Spanjaard Emilio Martin die zo onze landgenoot Angelo Vandecasteele met 1 luttele seconde in de strijd om zilver. Maar met brons mag onze landgenoot zo mee schitteren op het podium en daar was hij na de finish duidelijk uitermate tevreden mee.

‪Benjamin Choquert (FRA) is the Duathlon World Champion!!!‬‪2. Emilio‬ Martín (ESP)‪3. Angelo Vandecasteele (BEL)‬‪#ITUpontevedra19 ‬Elite and sub 23 results: https://pontevedra2019.org/itu/resultados/resultados-27-abril/

Geplaatst door ITU Multisport World Championships op Zaterdag 27 april 2019

België boven in U23

In diezelfde wedstrijd werd er ook gestreden om de titel bij de beloftencategorie. Met Arnaud Dely hadden we de titelverdediger in de rangen en hij etaleerde meteen zijn favorietenrol in de eerste run. Maar op de fiets zag hij zijn land- en naamgenoot Arnaud Mengal hem vergezellen. Na een snellere wissel nam Mengal een kleine voorsprong bij het ingaan van de laatste run en die leidersplaats bij de beloftes benutte hij ook optimaal. Goud voor Mengal en 9 seconden later zilver voor Dely.

Angelo: “Wou echt podium pakken”

Bekijk hieronder het interview dat onze collega’s van 3athlon.nl hadden met Angelo, in twee delen. Eerst heeft hij het over zijn wedstrijd en hoe hij er alles aan wou doen om het podium te halen. In het tweede deel bekent Angelo dat er straks een bezoek aan de McDonalds volgt, met zes, zeven hamburgers, twee grote frieten en een McFlurry 🙂

“Straks naar de McDonalds”