Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katie Zaferes pakt revanche op Vicky Holland, Claire Michel 20ste in WTS Bermuda
Nieuws

Katie Zaferes pakt revanche op Vicky Holland, Claire Michel 20ste in WTS Bermuda

Claire Michel is geworden in de WTS kwarttriatlon van Bermuda. De winst ging naar Katie Zaferes, die afrekende met Vicky Holland in een indrukwekkend fietsnumer en een mooie revanche pakte voor de grand final van vorig seizoen. Daar mag bij gezegd worden dat de regen de straten en de technische bochten van het fietsparcours overspoelden.

In het zwemmen deed Claire Michel het niet onaardig. Ze kwam als 26ste uit het water maar het verschil bedroeg al meteen 47 seconden met leidsters Jessica Learmonth en Maya Kingma. Claire kwam met een aantal triatletes samen uit het water, maar er was voor hen een breuk en dan weet je dat het een moeilijk wedstrijd in de achtervolging wordt.

Zaferes supersterk op de fiets

Bovendien werd er vooraan op de fiets ondanks de regen en het volledig ondergelopen parcours stevig doorgegaan door Katie Zaferes. Die slaagde er in om samen met Jessica Learmonth en Lotte Miller om samen met Vicky Holland op kop te geraken op het lastige fietsparcours. Zaferes wou graag revanche nemen op Holland, die haar vorig seizoen met 1 plaatsje verschil in de Grand Final de wereldtitel afsnoepte. Nog voor halfweg slaagde ze erin om Vix Holland overboord te krijgen.

De drie leidsters bleven goed samenwerken en zetten Holland in een minimum van tijd op een minuut. De eerste achtervolgende groep slokte Holland op, maar in de laatste twee ronden liep het verschil al op naar twee minuten. Vrij spel dus vooraan voor Zaferes, Learmonth en Miller. De groep van Claire Michel volgde op 3’30.

Uiteindelijk wisselden de drie dames aan kop met een voorsprong van 2’30 op de groep met de andere favorietes. Claire Michel wisselde als 25ste op 4’36.

Claire Michel loopt naar 20ste plaats

Katie Zaferes zette zich meteen aan kop en liep vlot naar de overwining in 1u59’52. Jessica Learmonth pakte de tweede plaats en Joanna Brown remonteerde Lotte Miller en pakte haar eerste WTS podium. Claire Michel rukte ondertussen op naar de top-20. Halfweg passeerde ze als twintigste, al was dat wel al op 5’18 van Zaferes. Het werd nog een spannende strijd in een groepje van vijf maar het werd een mooie twintigste plaats aan de finish voor Claire in 2u05’38.