Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sybren en Sven: “Dit jaar tonen dat we een volgende stap vooruit hebben gezet”
Sven Vandenbroucke en Sybren Baelde (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Sybren en Sven: “Dit jaar tonen dat we een volgende stap vooruit hebben gezet”

Triatleten Sven Vandenbroucke en Sybren Baelde vliegen er dit weekeind keihard in. Met onze 3athlon.be redactie trekken we dit weekend ook naar het westen van het land. Met het BK LD duatlon in Geluwe en de kwarttriatlon in Veurne staan twee wedstrijden op het programma waar heel wat toppers naar afzakken. Wij kijken uit naar youngsters Sven Vandenbroucke en Sybren Baelde. Gert-Jan D’haene zocht de twee West-Vlamingen van het LTTD Oilservice team op en hield er een West-Vlaamse babbel mee.

Sybren en Sven op pad in Kortrijk (Foto’s 3athlon.be – Gert-Jan D’haene)

“Uiteindelijk is Deinze niet zo ver van de deur,” vertelt Sven. “Ik ben nu al enkele jaren lid en steeds verheug ik me er op om de teammakkers opnieuw te ontmoeten. Het niveau van de atleten is top, maar vooral de groepssfeer is een extra troefkaart, een geen al te grote maar zeer gezellige bende. Daarnaast verdedig ik ook met grote trots de kleuren van mijn team. Als je ziet welke grote namen al met de naam Oilservice op de borst hebben mogen prijken, dan geeft dat wel een kick. Hopelijk kan ik zelf de club ook wat mooie momenten bezorgen.”

“Ik ben in de rangorde ietwat opgeschoven en mocht in het eerste team starten op het BK ploegentriatlon. Dat is een mooi teken van vertrouwen. Alleen viel het resultaat door een samenloop van omstandigheden wat tegen,” legt Sven uit.

“Gelukkig zilver voor de dames”

Volgens Sybren Baelde viel de ontgoocheling wel mee. “Op het BK ploegentriatlon zaten er heel weinig factoren mee om de titel te kunnen verdedigen. We verloren deze winter toch enkele sterke pionnen en moesten dus wat sleutelen aan de ploeg. Daarnaast kwamen we ook wat gehavend aan de start, zonder Tim Brydenbach. Maar al bij al viel de ontgoocheling wel mee bij het team na de wedstrijd. We verschenen ook met een gezond realisme aan de start. En dankzij de dames die zilver behaalden, konden we toch nog een feestje bouwen. Volgens keer is het terug onze beurt om voor de medaille te zorgen of wie weet… beide teams,” zegt Sybren.

Sybren komt dit weekend aan de start van de tweede editie van de kwarttriatlon van Veurne. Vorig jaar tekende hij voor een vijfde plaats maar dit jaar wacht hij nog even af voor grote uitspraken te doen. “Die eerste individuele wedstrijd van het seizoen is altijd even aftasten. Ik ga dan ook geen specifieke ambitie uitspreken, maar uiteraard hoop ik op een goede wedstrijd. Een zo dicht mogelijke plaats behalen, is altijd het doel, waar ik ook van start gaan.”

“In functie van langere afstand dit seizoen”

Baelde ziet de wedstrijd in functie van de rest van het seizoen. “Deze wedstrijd staat in functie van de grote doelen van dit seizoen en dat zijn het BK halve triatlon in Geraardsbergen en het WK 70.3 Ironman in Nice. Ik heb vorig jaar in Lanzarote toch bewezen dat deze afstand mij zeker ligt, ondanks mijn jonge leeftijd. Ik heb daarom de halve triatlon van Leuven nog aan mijn programma toegevoegd,” aldus Sybren

Sven Vandenbroucke laat er geen twijfel over bestaan. Hij gaat zondag voor de titel long distance duatlon bij de U23 in Geluwe. “Ik zal uiteraard tevreden zijn met de titel maar alleen als die gepaard gaat met een topnotering in de algemene rangschikking. Dit BK duatlon is een leuke extra in mijn triatlonagenda, des te meer omdat Geluwe slechts enkele kilometers van bij mij thuis is.”

“Nu is het aan mij…”

“Voor de rest van het seizoen blijf ik uiteraard mikken op sprint- en kwarttriatlon en hoop ik net zoals in De Haan, waar ik tweede werd, te kunnen tonen dat ik opnieuw die stap vooruit heb gezet in mijn carriere. Ik heb deze winter alvast hard getraind met mijn trainer Bart Colpaert om dit voor elkaar te kunnen brengen, maar in de wedstrijd is het aan mij om het waar te maken.”