Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Bink in 2007 “Alleen tegen Stadler kan ik niet op. Al de rest kan ik aan…”
Throwback Thursday

TBT: Bink in 2007 “Alleen tegen Stadler kan ik niet op. Al de rest kan ik aan…”

In deze Throwback Thursday keren we graag twaalf jaar terug in de tijd, naar 1 mei 2007, toen Marino Vanhoenacker net zoals dit jaar voor een keerpunt in zijn carriere stond. Marino stelde aan de pers zijn nieuwe hoofdsponsor Callant Verzekeringen voor en had het op 1 mei over zijn programma en over de progressie die hij maakte op de fiets. “Er is momenteel maar 1 fietser waar ik niet tegenop kan: Normann Stadler. Al de rest kan ik aan…”

Marino heeft nooit een blad voor de mond genomen en het was dankzij dit soort uitspraken dat ons oog viel op het artikel dat we twaalf jaar geleden publiceerden. Marino had het onder andere over Hawaii. “Ik blijf triathlon doen, omdat ik weet dat ik Hawaii kan winnen. Anders was ik al lang gestopt,” vertelde Vanhoenacker in 2007. “Er is momenteel maar 1 fietser waar ik niet tegenop kan: Normann Stadler. Al de rest kan ik aan. Dus ik werk hoofdzakelijk aan mijn fietsen. Dat moet ik nog verder uitbouwen. In het lopen zit ik al vrij goed. Maar het moet natuurlijk nog een beetje sneller.”

101 triathlons

Hij had het ook over een toen nieuw circuit: de 101 triathlons, die de 3/4de afstand tegenover het Ironman circuit probeerden te plaatsen, met een prijzenpot van 300.000 dollar. Daar hebben we achteraf nog heel weinig van vernomen.

McCormack in Hawaii, Bink 5de

Marino deed het in 2007 uiteindelijk uitstekend, met als kers op de taart een knappe vijfde plaats in Hawaii. Chris McCormack won toen het WK Ironman voor Craig Alexander en Torbjorn Sindballe.

Callant al 12 jaar partner

En Callant Verzekeringen werd niet alleen hoofdsponsor van Marino destijds, twee weken later kondigden we toen ook de samenwerking met Callant aan, met de launch van hun allereerste Fiets-Omnium verzekering. Ondertussen is Callant Verzekeringen al twaalf jaar lang partner van 3athlon.be. En je kan nog altijd je geliefde triatlonbolide omnium laten verzekeren bij Callant.

Lees hieronder er nog eens het originele artikel op na: