Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Halve Belg haalt het van Belgische triatleet in 70.3 Ironman St. George
in 2019 won halve Belg Rudy Von Berg de 70.3 Ironman in St-George, waar in 2022 het WK Ironman plaatsvindt (foto: Ironman)
Nieuws

Halve Belg haalt het van Belgische triatleet in 70.3 Ironman St. George

Bart Aernouts is zaterdagmiddag Belgische tijd tweede geworden in de enorm sterk bezette 70.3 Ironman van St. George, waarin 2021 het wereldkampioenschap plaatsvindt. Er was er zaterdag eentje sterke dan Bart en dat is ook een triatleet met een Belgische achtergrond. Rudy Von Berg is de zoon van de Belgische top age grouper Rodolphe Von Berg. Internationaal komt Rodolphe junior (Rudy voor de vrienden) voor de USA uit, maar hij heeft dus ook de Belgische nationaliteit. Het was voor Rudy zijn grootste zege tot nog toe…

Uitkijken naar debuut op Ironman

Wij zijn bij 3athlon.be al een tijdje fan van Rudy Von Berg, maar in een rechtstreeks duel met Bart Aernouts blijft het toch nog altijd zuur dat Rudy in zijn jeugdjaren voor het Amerikaanse triatlon koos in plaats van België. Terugkijkend heeft hij zowel financieel als qua begeleiding duidelijk de juiste stap gezet. We volgen Rodolphe junior al enige tijd en de progressie die hij de laatste jaren gemaakt heeft, is duidelijk. Dit is een supertalent in de triatlonsport. Uitkijken naar zijn debuut op de volledige afstand dat nu niet heel ver meer verwijderd zal zijn.

Mooie strijd tussen Rudy en Bart

Rudy won zaterdag de 70.3 Ironman van St. George na een indrukwekkende wedstrijd. Het was het North American Championship en dat wil zeggen dat er met ondere andere Sebastian Kienle, Ben Hoffman en Bart Aernouts nog een aantal stevige toppers aan de start stonden.

Nieuwe generatie Amerikanen

Rudy Von Berg had een superdag en ging bijna van start tot finish aan de leiding. Het meest opvallende feit was dat Rudy een nieuwe generatie Amerikanen vooraf ging die verrassend genoeg de maat namen van gevestigde namen als Kienle en Hoffman. Von Berg was erin geslaagd om meer dan drie minuten op de verrassende Sam Long te pakken in de 90 km fietsen. Bart Aernouts volgde op vier minuten met Ben Hoffman en daarachter kwam een groepje met onder andere Jackson Laundry, Andrew Yoder en Stephen Kilshaw, jonge Amerikanen waarop we tot vandaag nog nooit van gehoord hadden.

Bart enige gevestigde waarde op podium

In de afsluitende halve marathon begon Bart Aernouts nog stevig op te rukken. Hij kwam terug tot net iets meer dan een minuut van Rudy Von Berh. Maar Rodolphe junior stelde zijn overwinning veilig en won de prestigieuze 70.3 Ironman St. George in 3u49’10. Bart Aernouts pakte een knappe tweede plaats in 3u50’58 op 1’48 van de halve Belg. Jackson Laundry werd onverwacht derde in 3u51’21. Ben Hoffman werd pas zesde en Sebastian Kienle pakte de zevende plaats.

Holly Lawrence wint

Bij de vrouwen won Holly Lawrence overtuigend in 4u06’05. Ze had bijna acht minuten voorsprong op Paula Findlay. Heather Wurtele pakte de derde plaats.